Gdzie szukać dielektryczne podłoże EPsr = 40 lub EPsr = 50?

D

dghd

Guest
gdzie mogę znaleźć dielektryczne podłoże EPsr = 40 lub EPsr = 50?

Witam, czytałem ten temat, a pytanie, a ja zastanawiam się dlaczego trzeba tak wysokich EPS dla anteny?. Jeśli zrobisz antenę z tego materiału nie będzie promieniować!. Jedna antena z tego materiału ceramicznego będzie działać jako zakresie tuned rezonator (na filtr czy coś takiego)

Witam, [quote = dowjones] Witam, czytałem ten temat, a pytanie, a ja zastanawiam się dlaczego trzeba tak wysokich EPS dla anteny?. Jeśli zrobisz antenę z tego materiału nie będzie promieniować!. Jedna antena z tego materiału ceramicznego będzie działać jako dostrojone rezonator (na filtrze lub coś takiego) chodzi [/quote] To prawda, że ​​przepustowość z antena maleje wraz ze wzrostem eps podłoża (każda antena jest rezonator). Ale nawet z EPS bardzo wysokich będzie to tak radiator, choć jego wydajność będzie słaba. Są kompromisy pomiędzy wielkością-bandwidth wydajności. Zobacz temat o małych anten w tym forum. Pozdrawiam Z

Antena mikropaskowa do posiada: Po prostu napisane pasma ~ (1/Radiation Q) ~ (epsr / h), h wysokość podłoża

Myślę, że chodziło Ci o: pasma ~ (1/Radiation Q) ~ 1 / (epsr / h)

Hi zorro, to prawda, będzie promieniować, jak również wszelkie struktury zrobi (nawet kabel, jeśli nie przeszkadza 80-90dB ekranowania). Myślę, że antena jest urządzenie wykonane promieniować tak skutecznie, jak to możliwe. Dlatego w przypadku korzystania z wysokich EPS 40 jako dhgd wzmianek) będziesz musiał dostrojone rezonator o wysokim Q i bardzo mała przepustowość (kilka kHz lub nawet niższy) oraz bardzo niską efektywność promieniowania, prawdopodobnie niższy niż-10dBi. Moja sugestia do dghd jest to, że on myśli o innej tyoe z anteną dipol), jeżeli mieści się w dostępnym zakresie wielkości

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back