Gdybym miał umieścić wymiary w projektowaniu PCB, która warstwa?

E

ericmar

Guest
Witam wszystkich, Jeśli miałbym umieścić niektóre wymiary w mój projekt PCB, które warstwy należy umieścić je w? Keep-na warstwy? Wiertarka warstwy Guide? Wiertarka warstwy do rysowania? BTW, nie ma żadnych informacji, które można opisać różnice między tymi warstwami? Dzięki, Eric

hi i dają w wymiarze na warstwy rysunku wiercenia. Można nawet zdefiniować warstwę produkcji (FAB) i użyć go do uwidocznieniem pokładzie.

[Quote = v_kumar] hi i dają w wymiarze na warstwy rysunku wiercenia. Można nawet zdefiniować warstwę produkcji (FAB) i użyć go do uwidocznieniem pokładzie. [/Quote] hi, Wat oprogramowania ru za pomocą? Używam Protel. Jak mi będzie określić warstwy fabrification? Nie mogę ewentualnie dodać rzeczywisty samolot, prawda? Dzięki, Eric

to zależy do tego, co stosowanie u narzędziem, jeżeli ur kadencji za pomocą umieścić go w geometrii / Wymiary

Zwykle używam rysunku wiertło, wymiary, dane techniczne płyty i wszystkie inne informacje o produkcji. Ale możesz go umieścić na dowolnej warstwie, którą chcesz, producent będzie wiedział co z nim zrobić. t dużo lepiej na warstwie rysunku wiercenia choć, jak na niektórych stronach internetowych nie otrzymasz zbyt wielu szans na warstwy oddball przesyłania.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back