Gaśnicze robot (jak to zrobić)

F

~fuulthrottle~

Guest
Robię mój projekt końcowy rok, jak w tytule powyżej ... i jak do automatycznego robota, który wykrywa ciepło ognia w pobliżu, po czujnik wykrywa ciepło, robot działa. Następnie robot będzie szukać źródła ciepła. po stwierdzi ognia. robot będzie spryskać gaśnicy do ognia i trzeba sugestię jak to zrobić projekt od podstaw ... -Jakiego rodzaju układ jest potrzebny? -Jaki typ silnika w użyciu? -Jaki typ czujnika jest mi potrzebny? -Jakiego typu mikrokontrolera w użyciu? -Jak to zrobić programowania?

Hi, Nice idea ... Do tej operacji, aby wykonywane w sekwencjonowaniu sposób trzeba będzie scentralizowane wszystkich funkcji przy użyciu mikrokontrolera ... wybór będzie twoje być twoje na podstawie wcześniejszej wiedzy na temat mikrokontrolerów ... Wolę conrollers PIC i kompilator C MikroC ... Możesz używać czujniki termiczne jak LM35 podłączony do kontrolera z podprogramu ADC pomaga do pomiaru temperatury i umieścić wartość progową (max temp), powyżej którego gaśnica musi pracować ... do pomiaru temperatury z wielu witryna wykorzystuje wiele czujników .... Na gaśnicy do pracy używać elektromechaniczne zawory, które działa na przyłożonego napięcia ..... dzięki

Myślę, że czytałem o tym projekcie wcześniej, ale nie mogłem sobie przypomnieć, gdzie .......

Witam, Nice idea ... Do tej operacji, aby wykonywane w sekwencjonowaniu sposób trzeba będzie scentralizowane wszystkich funkcji przy użyciu mikrokontrolera ... wybór będzie twoje być twoje na podstawie wcześniejszej wiedzy na temat mikrokontrolerów ... Wolę conrollers PIC i kompilator C MikroC ... Możesz używać czujniki termiczne jak LM35 podłączony do kontrolera z podprogramu ADC pomaga do pomiaru temperatury i umieścić wartość progową (max temp), powyżej którego gaśnica musi pracować ... do pomiaru temperatury z wielu witryna wykorzystuje wiele czujników .... Na gaśnicy do pracy używać elektromechaniczne zawory, które działa na przyłożonego napięcia ..... dzięki
Dzięki ... ktoś może sugerować, jakiego rodzaju urządzenie monitorujące, które można używać w tym robota .... również chcę zapytać, czy tego typu automatycznego sterowanego robota można łączyć z manualne w jednym PIC .... nie musimy dodatkowo programowania lub tuż za pomocą innych PIC do kontroli ręcznie?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back