głośnika magnes ładowarka

Y

yugal

Guest
może ktoś mi pomóc zaprojektować ładowarkę magnesem dla 10 "do 18" głośnika, poprzez napięcia sieciowego. Potrzebuję tego bardzo. Dziękując wszystkim. yugal

hi tpetar, dzięki za szybką reply.I znaleźć obwód niskiego ładowarki magnes. yugal [COLOR = "Silver"] --- Aktualizacja --- [/COLOR] [COLOR = "Silver"] --- Aktualizacja --- [/COLOR]

nie, nie problem rozwiązać trzeba większą ładowarkę ,400-600V DC i 800-1000 wzmacniacz do obciążenia większe magnesy. yugal

Zrobiłem elektromagnes w nadziei mogłem ponownie ożywić magnes w ruchu Arsonval D'metrów (było to kilka procent niski). Owinąłem dużej długości drutu magnetycznego wokół pręta stalowego. Zastosowałem naładowania akumulatora 12V. Zwróciła kilku wzmacniaczy. To był silny, ale nie jest tak silne jak jest potrzebne. Jeśli jest podłączony dłużej niż kilka sekund, zaczęło nagrzewania. Nie potrzeba 800 amperów. I pewnie nie potrzebują zasilania sieciowego. Nawet jeśli używasz sieci AC, musisz uruchomić go przez diodę oceniono na kwotę przechodzi drutu. Za trudny ten eksperyment, ponieważ twój post sugeruje uzyskujesz dostęp do magnesu głośnika. (Jeśli nie masz dostępu, a następnie trzeba będzie wyciąć otwór w kopule centralnej. Później będziesz klej na pokrywie papieru.) Przymocuj silny magnes do istniejącego słabego magnesu. Np. typu neodymowym. Powinny być po prostu na tyle mała, aby zmieścić w stożka głosowej. Na schemacie:
81_1342723607.gif
Bieguny NS będzie dodatek. To będzie trudne do manewrowania nowy magnes do biegunowości i pozycji właściwej. Musisz uważać, aby zapobiec magnes skoki z palcami. Jeśli wpływ metalu może zniszczyć. Nie chcesz cząstki z dostaniem się do przestrzeni wokół cewek.

Witam przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi. Potrzebuję tego typu urządzeń yugal

witam, nie powtórka z każdego z nich. proszę mi pomóc yugal

Co prosić będziecie w nie bardzo często, właściwie to nigdy nie słyszałem o tym wcześniej. To nie będzie łatwe do uzyskania rozwiązania w tej sprawie.

Wszystkie stałe magnesy techniczne "wysokości" (namagnesowane) w podobny sposób. W przeciwieństwie do niektórych bardziej spekulacyjnych wkładów w tym wątku, projektowanie magnesowania urządzenie zacznie z dokładnym obliczeniu obwodu magnetycznego, wymagane natężenia pola i impulsowego zasilacza.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back