fwrite w verilog ....

L

lakshminarayanan

Guest
podczas korzystania z fwrite w verilog ....... jak wspomniano poniżej .... $ Fwrite (plik, "a =% d @ =% d",, adres), jeśli wartość jest ujemna Dostaję dane w pliku np. .. ......... ..- 1, 65535, ale potrzebuję go wydrukować jako -1 w pliku zrobić jedno wiem inny format danych tak, pisanie colud pisać i ujemne wartości jako -1 w moim pliku .....

Używanie % d powinien wydrukować -1, na przykład następujący kod działa dobrze w VCS:
Code:
 moduł fwrite (); początkowej rozpoczyna się: b1 integer pliku; = $ fopen ("a.txt", "w"); $ fwrite (plik, "MIN_1 jest% d PLUS_1 jest% d", -1, 1); $ wykończenie; endmodule koniec
Wyjście jest:
Code:
 MIN_1 jest -1 PLUS_1 jest 1
HTH Ajeetha, CVC www.noveldv.com [/code]

Zamówienie to!
Code:
 moduł test; plik integer; reg podpisała [15:0], addr; rozpoczęcie rozpocząć = -1; addr = 100; $ file = fopen ("test"); $ fwrite (plik, "a =% d @ =% d ",, adres); endmodule koniec / / test

Myślę, że jeśli zadeklarowałeś zmiennej "a" jako rejestr typu danych, istnieje możliwość, że nie może pokazywać wartość ujemną, gdyż może to być bez znaku domyślnie. Plz sprawdzić fwrite oświadczenie z "a" oświadczył w postaci liczby całkowitej i sprawdzić, czy problem występuje nadal. Także, proszę podać opinie na ten temat.

Problem jest ustalona przez co sugeruje nand_gates ........ ja jestem przy modelsim symulator w win xp ................

Gdy próbuję powyższy kod i symulacji za pomocą ISIM, wyjście jest tylko jeden znak, zamiast "MIN_1 jest -1 PLUS_1 jest 1", wyjście jest tylko M. Ktoś może mi powiedzieć jak go rozwiązać? Czy dlatego, że źle zrobił symulacji? Dzięki

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back