ft232 vs płodnych

N

nandhu015

Guest
Hai

Czy jeden próbował FT232RL na 115200 szybkość transmisji.

FT232 pracuje w tym szybkością, już w stanie odbierać i wysyłać dane z komputera do mikrokontrolera (atmega8).

Jednak w porównaniu do płodnej wydaje się bardzo powoli.

Iam stanie wysyłać 1Mbytes danych w ~ 2minuts z jednoczesnym płodnym FT232 jest bardzo wolniej.z tego samego sprzętu

Czy ktoś mnie w tym problem

Nandhu

FT232 mogą zapewnić co najmniej pełne througput z VCOM kierowcy i 920kBaud, lub do 1 MB / s z rodzimymi kierowcy.To najprawdopodobniej problem niewłaściwego wykorzystania interfejsu API na PC stronie.

Dzięki FVM

Oprogramowanie jest napisane w VB za pomocą mscomm obiektu.

To samo działa na pełnych obrotach z płodnym oparte konwertera.

Tak i nie uważam, że kierowca jest problem
FTDI Webadres mówi chip może dysk upto 3Mbytes.
I zwróciła pomoc od FTDI stronie, jeszcze teraz did'nt uzyskać odpowiedzi, że już czeka na

U Czy może mi pomóc uzyskać wszelkie sterownika inne niż dostarczone przez FTDI

Reagards
Nandhu

Ja
jestem zawsze przy użyciu FTDI kierowców, ale poprzez ogólne Windows API w C lub Delphi.Czy starają się dostosować zaawansowane ustawienia portów dla urządzenia w systemie kontroli menedżera?Również za pomocą interfejsu FTD2XX kierowca zwykle osiąga większą prędkość niż VCOM.

Dzięki FVM

Tak, problem jest im stojące ze względu na opóźnienia ustawienie.

Jest to wyraźnie wymienione we wniosku uwagę FTDI

Istnieją 2 opcje w lewo albo zmienić sposób mój mikro lub komunikacji, jak pan powiedział.

Pozdrowienia
Nandhu

A w komunikacie z FT232R i Atmega8 na 16MHz.Na PC nie było LabView.1Mbit / s nie było problemu.I nie ma maksymalnej prędkości 3Mbits / s, a nie 3Mbytes / s - jest to duża różnica.Musisz użyć d2xx aktualizacja sterowników.

Pozdrowienia.

Tak, to będzie dużo pracy, jeżeli dane przekazywane z jednej strony do innej samodzielnie.Mój obwód jest zaprojektowany, aby odpowiedzieć na każde 256 bajtów.

Nie będzie problemu, gdy jeden bajt danych jest przekazywana

Dziękujemy za odpowiedź

Pozdrowienia
Nandhu

płodnym chip dostaw nie jest tak łatwe do znalezienia tutaj w północnoamerykańskim.Ale to jest wszędzie na tanich USB / seryjny karty.Dość dziwne.

Szanowny Panie,
moja nazwa projektu jest palaczem's doradca będziemy używali 89C52 mikro kontrolera.
posiada 3 bloki 1.smoke detektora 2.lcd łączenia 3.audio wyjście.
gdy dym pochodzi ona wykryta przez detektor dymu i wiadomości jak rzucić palenie będzie wyświetlany w lcd i sam wejdzie poprzez wyjście audio.
tak tutaj, gdy dym pochodzi jedynie LCD wyświetla komunikat inaczej to tylko neutralne teraz chcę LCD do pracy zakaz palenia stanie.
Iam tak teraz interfejs DS1307rtc do 89C52 tak, aby wyświetlał czas i kalendarza, kiedy nie ma dymu.

naprawdę nie wiem, jak interfejs rtc 89C52 może w dowolnym sugerują mi, jak to zrobić.
plz podać kod C w tej sprawie.

Hai adithyaa

Twoja wiadomość jest nigdzie związanych z RS232 lub płodnych

dlaczego dont wysłaniem go jako nowy temat i każdy zobaczy.

Pozdrowienia
Nandhu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back