FSK & FM

E

ex4

Guest
Jestem budynku modem FSK o częstotliwości 15kHz i 25kHz na 4800bps szybkości transmisji danych. Używam go z moim FM TX i mam poważne problemy: kiedy i przetestować modem z kabla loopback, działa wspaniale, ale kiedy podłączyłem go do mojego TX zaczął się zmniejszać, a dane są uszkodzone około 33% od całkowitej przesyłanych danych. Mam zmniejszyć prędkość transmisji w dół do 1200bps i wciąż mam, że wiele błędów: (Masz jakiś pomysł, dlaczego i jak jestem suppossed to naprawić należy zmienić z prośbą o lepsze prostota cicuitry i manmgement błąd??

Jedną rzeczą jest przy pomocy oscyloskopu zbadać wyjściu detektora FM. Także stopnie wzmocnienia, które następują. Podejrzewam, że FM nadajnik i odbiornik są przeznaczone dla sygnałów pasma, takich jak głos i nie zejść na DC w modulacji.

Możesz spróbować IC z TI lub microhip lub maksyma-ic. Mają wiele układów scalonych, które działają w sobie specyfikacje ...

Mam przejrzyj wyjście fm rx z oscyloskopu i naprawdę dobry:) lub powinny i zmniejszenie częstotliwości FSK modulator, powiedzmy, do częstotliwości dźwięku. Podłączyłem jednego modemu do mikrokontrolera i jeden do mojego komputera. Ustawa komputer jako serwer oraz ustawy mikrokontrolera jako klient. Kiedy i wysłać polecenia do mikro-, mikro jest potwierdzić bardzo dobre. ale kiedy mój mikro wysyła z powrotem do komputera, dane są uszkodzone: (gt wszelkie sugestie, co to oznacza?? nie zejść do DC w modulacji ?

Hi test pętli zwrotnej nie examin efekt kanał danych Myślę, że błąd jest z kanału można spróbować zwiększyć moc przekazywane będzie zwiększenie SNR, które reduse błąd

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back