FPGA oraz sieciowego interfejsu na virtex5

H

hodahussein

Guest
drogi wszystkich wyszukiwarkach i na temat możliwo układów FPGA połączyć się z internetem mam virtex5 FPGA zestawu. chcę zrobić, że: przez interfejs Ethernet, FPGA może uzyskać dostępu do internetu i wyszukiwania o określonym typie filmu, takich jak MPEG, a następnie odtworzyć potrzebne-i do informacji na temat ethernet relacje z FPGA - to twarz, czy ktoś to temat wcześniej? czekać na pomoc chodzi

Na pewno potrzeba softcpu do tego, aby po pierwsze wybrać jeden. Xilinx oferuje Microblaze (nie wiem o OpenSPARC teraz, ale AFAIK nie żyje?), Można również użyć LEON (który jest oparty OpenSPARC AFAIK), a także ORSoC z OpenCores, LatticeMico32 lub znajdź najlepszą ów odpowiada Twoim potrzebom. Jeśli żaden - pisać własne. Istnieje wiele przykładów, jak używać ethernet na MicroBlaze, jestem całkiem pewien, że będzie jeden dla zarządu V5, jednak Xilinx EDK sux. Możesz także skorzystać ORSoC i karta sieciowa podłączona przez wahacz. Nie jest projekt o nazwie MilkyMist, które wykorzystują LatticeMico32 i nie ma niektórych modułu MAC w cały projekt, ale uważam, Musisz bardziej wyrafinowane wzornictwo. Jego do Ciebie. Próbowałem NIOS II BeMicro-SDK, który działa idealnie, jednak, że oprogramowanie oparte na Eclipse programowania jest nieco irytujące ... Chciałbym przejść na opensource tak:)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back