S
Sink0
Guest
Witam, muszę stworzyć M-LVDS nwtwork działa w 50-100Mbps. Ponieważ nie mogłem znaleźć żadnych sterowników, które mogą być wprowadzane do uruchomienia tego multdrop sieci (każdy protokół i datalink zaprojektowane z myślą o małych i rozmiar pakietu zmiennej (maks. 256 bajtów) byłby odpowiedni) i zaprojektowaniu jednego sobie na FPGA. Na na uC / DSP stronie znajduje się 8 / 16 bitów interfejs równoległy i na M-LVDS zegar jest odzyskiwany z oversampling danych (za pomocą wzrostu i krawędzi upadku i drugi zegar z 90 stopni fazy opisane w niniejszym papier: http://www.date-conference.com/proceedings/PAPERS/2010/DATE10/PDFFILES/IP2_04.PDF pytania fisrt jest:. możliwa jest realizacja takich oversampling na CPLD? Czy CPLD, ale wszelkiego rodzaju PLL lub coś w tym drugie:? Czy uważasz, że CPLD zamiar utrzymać się na rynku przez długi czas lub są one znikną i będzie tylko FPGA trzecie: To urządzenie musi dostał prawdziwe niewielkie gabaryty. najlepszych znalazłem był EP1C3 z Altera, ale każdy wie, jak długo będzie ona trwała do momentu, gdy urządzenie zostanie przerwana? Każda sugestia użycia CPLD lub FPGA dla tego projektu, lub sugestie każdej małej fottprint (nie BGA) FPGA Altera lub Xilinx (mam pobrać kabel obu i nie chcesz, aby nowe). Dziękujemy!