Fix Arithmetic punkt

S

sheikh

Guest
Witaj Drogi chcę użyć niektórych operacji arytmetycznych, takich jak (+, _, *) w moim projekcie. Projekt jest poprawka punkt. Czy mógłbyś mi powiedzieć, jeśli mogę użyć (+, _, *) symbole w moim kodu VHDL, jest to synteza prawidłowo, czy nie? Albo trzeba zaprojektować jednostek (n_bit pełny dodatek, na przykład), a następnie wpisać kod strukturalnie. (Wziąć pod uwagę to, że nie mam zacząć kodowania, ponieważ nie jestem pewien co do prawdziwej drogi) Pozdrowienia Mostafa

[COLOR = "# FF0000"] + - * [/COLOR] są syntezowalnych - wykonanie od jednego urządzenia do drugiego będzie się różnić z powodu rzeczywistego wykonania narzędzia syntezy, architektury i dostępnych innym "zatwardziałych" komponentów logiki na matrycy krzemowej ... Podział jest jednak syntezowalnych dla stałych i 2 ^ n liczb tylko ... musisz zbudowany własnej logiki, jeśli chcesz zrobić podział

Dzięki Drodzy shaiko Czy mógłbyś mi powiedzieć, co jest lepsze dla projektu? 1_ wykorzystujące strukturalnych kodowania. 2_ pomocą symboli (mam na myśli, używając "+", zamiast jednostki sumator) Z góry dzięki Mostafa

Chyba, że ​​potrzebne do korzystania z określonych składników logicznych, które mogą być niedostępne w regularnych operatorów arytmetycznych - widzę sensu korzystania strukturalnych kodowania. [COLOR = "Silver"] --- Aktualizacja --- [/COLOR] Jeszcze więcej, VHDL daje doskonałe narzędzie (funkcje) do realizacji żadnej czystej logiki kombinatorycznej bez wyniku strukturalnych kodowania.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back