F
fala
Guest
Hi, niektóre wloty moc mają wbudowane filtry, które zostały złożone z kapelusza i cewek. I używane do łączenia ziemi tego filtra do obudowy i ziemi fizyczne i podłączyć bezpośrednio podwozia poprzez szybki dostęp do impedancji do masy. I stracił wielu wrażliwych układów scalonych (łącznej wartości ponad 300 $) w ciągu ostatnich kilku miesięcy i nie wiem dlaczego? w trakcie rozwoju są wiele razy, że przypadkowo uziemienia obudowy i płyty się zwarcia. To zazwyczaj powoduje widoczne iskry sugeruje prądowym. Teraz zauważyłem, że najbardziej wartościowe Ics, że straciłem miał pin lądzie, w uzupełnieniu do V + / V-szpilki. Podejrzewałem, skoki w zasilaniu może wejść podwozia poprzez korek w filtr zasilania i powoduje ogromne napięcie między ziemią pokładzie i podwozia, a kiedy przypadkowo uziemienia obudowy i płyty się zwarcia prąd udarowy powoduje przepięć w ciągu mojej wrażliwej układy poza swój próg i powoduje ich spalić. Czy to może być przyczyną, dlaczego mój czuły jak układy scalone przetworniki analogowo-cyfrowe i przetworniki są spalone?