Filtr wejściowy LNA problem

M

mirke

Guest
Witam wszystkich, Ja pracuje na projekt LNA dwustopniowego GPS / Galileo / GLONASS, specjalnie dla zespołu 1559-1610MHz. Problem polega na filtr wejściowy. Antena do stosowania z LNA jest ceramiczna antena, która jest w stanie złapać sygnał z GSM-1800 zespół z znacznie wyższego poziomu sygnału od jednego z GPS / Galileo / GLONASS. Co muszę zrobić, to odsączyć tego zespołu, albo z jakimś low-przepustowe i środkowo-filtr. Tłumienie 5-6dB wystarczy 1710MHz. Ponieważ jest to filtr wejściowy, muszę który byłby najmniej współczynnik szumów wzrost. Nie jestem w stanie zaprojektować coś z mikropaskowa filtr dolnoprzepustowy z wymaganymi attenutation na bardzo wąskie pasmo 100 MHz, co jest między 1610MHz i 1710MHz (GSM 1800). Choć bandpass mikropaskowa filtr wymaga tłumienia, wymiary przekracza podane maksymalne wymiary mojego PCB 35x35mm FR-4. Standard lumped dolnoprzepustowy filtr LC nie mogą być zaprojektowane ze względu na niską indukcyjność Q na tej wysokiej częstotliwości. Ja również nie mogę znaleźć widziałem filtr paśmie 1559-1610MHz, co nie wpłynie na współczynnik szumów. Czy ktoś może mi doradzić, z jakiegoś rozwiązania, aby osiągnąć co najmniej tłumienia około 5-6dB, które nie zwiększyłyby wartość szumów?

[Url = http://www.epcos.com/web/generator/Web/Sections/ProductSearch/Hitlist/SAWComponents/MobileCommunication/GPSFilters__RF/Page, locale = pl.html? Param_center_frequency = & = & param_insertion_attenuation param_bandwidth_3db = & = & param_type param_package = & od SearchForm = & doAction = SearchForm i = view & distributorId = 0 & cssurl = & shop = no] Wyniki wyszukiwania - Mobile Communication - Parametry produktu - Product Search - EPCOS AG [/url]

Przewód koncentryczny lub falowodu? Coax, może być w stanie zrobić może 0,3 dB. Co otrzymujesz w pasband, QPSK? BPSK?

vfone: Dziękujemy za cynk, ale widziałem tego wcześniej i żaden z tych filtrów spełniają wymagania. współczynnik szumów mojego LNA można 2dB max i nie będzie zadowalający, jeżeli byłoby to pierwsze urządzenie pasywne - Filtr w paśmie 1559-1610MHz z 3dB tłumienia. biff44: LNA będzie podłączony bezpośrednio do anteny ceramiczne pasywny. Coax zostaną połączone w LNA wyjścia. Otrzymuję BPSK GPS / GLONASS i BOC sygnału Galileo sygnału.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back