Filtr Butterwortha problemów projektowych? Potrzebuję twojej pomocy

B

binhjuventus

Guest
Rozumiem również aspekt matematyczne z butterworth filtra. Mój problem jest teraz, jak obliczyć współczynniki mianownika funkcji transferu domeny w s-analogowy filtr Butterwortha, nie patrząc się w tabeli? Oczywiście, podane są fomula do obliczenia biegunów filtr dolnoprzepustowy? Ponadto, jaki jest związek pomiędzy ANF s-domeny dziedzinie częstotliwości? Czy mogę wymienić s = jω dać odpowiedź częstotliwości? lub s =- jω? I nie można odróżnić tych 2 zamienniki ... To dlatego, że mam zamiar napisać program w Mathematica listy tych coeffients. Czekamy na pomaga ...

-----> Mianownik Σ (k) * s ^ kk = 0 ~ NN: Postanowienie Butterworth (k): współczynnik k termin (0) = 1 a (k +1) = [cos (( k * pi) / (2N)) / sin (((k +1) * pi) / (2N)) *] (k) można zauważyć, współczynniki te są symetryczne, na przykład na piątym celu: (5) = (0) i (4) = (1) i (3) = (2) można napisać program w mathematica za pomocą pętli rekurencyjnej --------------- -------------------------------------------------- --------------- umieścić jω s, ale formuła dziedzinie częstotliwości jest bardzo prosty 1 / (1 + ε ² ω ^ (2N)), czy to pomaga push "Pomógł mi" proszę

binhjuventus, bieguny filtr Butterwortha są symetryczne znajduje się na okręgu o promieniu 1 dla częstotliwości odcięcia 1rad/sec. Przykłady:. Biegunów 2-biegunowy filtr B znajdują się na -0,5 √ 2 + √ 2 j0.5 I-j0.5 √ 2 √ 2-j0.5. Bieguny 3-ple filtr B znajdują się na poziomie -1 i -0,5 + / - j0.5 √ 3. . Liniowo skalę Polaków, aby uzyskać częstotliwość odcięcia innych niż 1rad/sec. Pozdrawiam, Kral

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back