Filtr 200MHz z pasma 200 kHz

A

Annirak

Guest
Muszę zaprojektować filtr 200kHz 200MHz przepustowość i rolloff bardzo strome. W szczególności, należy wyraźnie odrzucić wszystko co 200kHz odstępach czasu od 200MHz centrum. Filtry aktywne są całkowicie w porządku, a ja jestem już przy użyciu wielu BF998 dwa tranzystory MOSFET bramy, więc korzystanie z tych jest w porządku ze mną. Amplitudy sygnału, gdzie jestem filtrowania należy 1mV do 100mV. Muszę budować to jako element kompaktowy. Jestem zadowolony z korzystania z niektórych RG-174 jako element projektu, ale chciałbym zachować do ćwierćfalowe długości, jak zwijanie się pół metra kabla koncentrycznego w mojej filtr doda sporo do zbiorczego . Pierwotnie miałem zamiaru zastosowania kryształu lub filtr ceramiczny, ale szybko odkrył, że nie pójść tak wysokie. filtry SAW, odwrotnie, nie idź tak niski. Czy moje najlepiej będzie parę filtrów wycinających i wysokiej Q filtru pasmowego?

Crystal Filtr działa do 300-400 MHz (3 nad tonem, 5 nad tonem). Sądzę więc, że można spróbować krystalicznie filtra.

[Quote = Phytech] Crystal Filtr działa do 300-400 MHz (3 nad tonem, 5 nad tonem). Sądzę więc, że można spróbować krystalicznie filtra. [/Quote] W celu korzystania z kryształu w trybie wydźwięk w drabinie filtr, mogę po prostu podłączyć zbiornik LC, rezonans na 5 wydźwięk, między jednym pin krystalicznej i GND ? np. na tym zdjęciu, chciałbym wymienić C1 i C2 z czołgami LC na 5 wydźwięk?
cohnsch.gif
Dzięki, Annirak [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 5 godzin i 15 minut [/color] [/size] Jedno dodatkowe pytanie: Czy można użyć filtr ceramiczny w trybie wydźwięk? Jeśli tak, to jak mam go o realizacji tego? Czy wystarczy filtr pasmowy przed lub po rezonatora? Dzięki, Annirak

Nie jestem pewien, czy obwód, z którego czerpać będą pracować dla tej szerokości pasma (bardzo szerokie pasmo krystalicznie filtrów). Można spojrzeć na projekt filtry kwarcowe z dwóch ramion w każdej sekcji. Dla ceramicznych wydźwięk filtr, można uzyskać bardzo wysokie rozładowane Q? Powiedz kilka tysięcy? Moje zrozumienie jest tylko krystalicznie filtr oferuje współczynnik jakości rozładunku wymagane dla danej aplikacji. [Quote = Annirak] [quote = Phytech] Crystal Filtr działa do 300-400 MHz (3 nad tonem, 5 nad tonem). Sądzę więc, że można spróbować krystalicznie filtra. [/Quote] W celu korzystania z kryształu w trybie wydźwięk w drabinie filtr, mogę po prostu podłączyć zbiornik LC, rezonans na 5 wydźwięk, między jednym pin krystalicznej i GND ? np. na tym zdjęciu, chciałbym wymienić C1 i C2 z czołgami LC na 5 wydźwięk?
cohnsch.gif
Dzięki, Annirak [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 5 godzin i 15 minut [/color] [/size] Jedno dodatkowe pytanie: Czy można użyć filtr ceramiczny w trybie wydźwięk? Jeśli tak, to jak mam go o realizacji tego? Czy wystarczy filtr pasmowy przed lub po rezonatora? Dzięki, Annirak [/quote]

Witam ...... będzie załączony 200 MHz 6 biegun kryształ BPF poznać wymagania? Daryl Kemper

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back