fazy PLL - dla 74HC4046

E

Eugen_E

Guest
Będę projektu 2-gi PLL zamówienia w oparciu o 74HC4046, używając typu 2 fazy porównawczej.Pętli pomnożyć 16x częstotliwości odniesienia.

Sygnał odniesienia pochodzą z rezonatora kwarcowego, a więc ma bardzo niski poziom hałasu fazie, ale RC VCO wewnątrz 74HC4046 ma wysoki hałas fazy.
Z tego co czytałem wcześniej, przepustowość pętli, w celu zmniejszenia hałasu fazy VCO, powinny być jak najwyższy, aby VCO utworów oraz odniesienia.

Czy jest to prawidłowe?A jak ocenić potrzeby pasma pętli?PS: częstotliwość odniesienia ma kilka wartości, więc cant generować bezpośrednio częstotliwości potrzebne, za pomocą kryształów.

PLL rolę jako filtr górnoprzepustowy, jeśli źródłem hałasu fazy z VCO tak BW wzrost hałasu fazy z VCO jest osłabione, ale willl u get VCO ze wzrostu reffernce oraz

so u znać cechy hałasu fazy ur VCO, aby móc obliczyć BW

khouly

Dziękujemy za odpowiedź.
Jestem zainteresowany sposobem na oszacowanie poziomu hałasu fazy VCO bez analizatora widma, tylko surowcem zbliżenia.
Wolałbym wypróbować różne wartości przepustowości, ale ja dont mieć analizator widma w celu weryfikacji wyników, więc jeśli nie ma innej metody, proszę mi powiedzieć.
Wzrost hałasu fazy ze względu na mnożenie odniesienia mogą być tolerowane, chcę tylko, aby zredukować hałas mogę VCO, który jest wysoki dla RC VCO.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back