fali przewodniki

Y

y Ramakrishna

Guest
jest Falowód, wysoki przebieg filtr pasma lub przekazać filtr?

Falowód działa jako filtr wysokiej pass
ponieważ przekazać em sygnały, których częstotliwość jest większa niż FC (cutt z freqency)

Cóż, moim zdaniem jest to, że falowodów (czyli prostokątne) działają bardziej Bandpass filtrów.Jeśli konstrukcja dokładnie falowód można go działające w częstotliwości regionu, który obsługuje jeden lub więcej rodzajów, a nie inne z powodu odcięcia częstotliwości.

Jesteś prawdopodobnie myśli prostokątne falowodów (istnieje wiele rodzajów).Przede konkretnej częstotliwości sygnałów mogą rozprzestrzeniać w różnych trybach i często kanał lub sondy jest niewrażliwe na kilka sposobów pozostawiając wrażenie, że falowód jest Bandpass urządzenia.Ja jestem w highpass obozu.Nad odcięcia częstotliwości praktycznie każdy sygnał będzie propagować.Można znaleźć trybów i kanałów, które nie para i zakłócenia w instrukcji może spowodować nieoczekiwane konwersje trybów i wynika Bandpass wygląd, podczas gdy w rzeczywistości przewodnika pozostaje highpass struktury.

Hi Azulykit,

I oczywiście mówić o prostokątnym falowodów, Już mówiłem, że w moim poprzednim post.Chociaż mogę przyznać, że miałem na myśli, a nie trybów częstotliwości sposób, że można przekazywać w falowód.Jest pewne, że jeśli tryb ma częstotliwości powyżej cutoff częstotliwości może być przekazywana przez falowód.Ale co się dzieje w rzeczywistości, a nie w teorii?Waveguide oparates w częstotliwości regionu ze względu na tłumienie wyższych częstotliwości lub transportu oraz wielu innych powodów .... Dlatego mówię, że falowodów działa więcej niż Bandpass filtrów niż te highpass.

Myślę, że są one szerokie pasmo Bandpass filtry

Za każdym razem wstrzymać do światła,
widzę światła przechodzącego przez falowód.Ale kiedy wysłać DC poprzez to, pozytywne i negatywne krótkim obecnie na kołnierzu.So I guess to highpass filtra.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back