Ethernet Controller Interface z mikrokontrolerem

A

abdiyora

Guest
Hello Sir,
Chcę interfejs Ethernet kontrolera z mikrokontrolerem.Widzę niektóre kontroler Ethernet, w których istnieje interfejs SPI.Mam wątpliwości,
czy istnieje inny mikrokontrolerem różne kontrolera Ethernet.Obecnie mam 89s52 mikrokontrolera.
Czy mogą Państwo zaproponować mi kontroler Ethernet, która jest przydatna dla mnie? ..

Thanking you ...

Z poważaniem,
Ankur

Czy to jest możliwe do zbudowania interfejs Ethernet na 8-bitowe MCU?

I ci porad mikroczipów MCU z kontrolera Ethernet.Microchip dostarcza TCP / IP za darmo dla tego kontrolera oraz

atmaca napisał:

I ci porad mikroczipów MCU z kontrolera Ethernet.
Microchip dostarcza TCP / IP za darmo dla tego kontrolera oraz

cześć,

jeśli ae lubiący 8051 i można wybrać z silabs kontrolera.Wywierają one również kontroler Ethernet i dostarcza TCP / IP zgodny z ich microcontroller.visit link podany poniżej, aby uzyskać więcej informacjiwww.silabs.com

rajeshkumar123 napisał:

cześć,jeśli ae lubiący 8051 i można wybrać z silabs kontrolera.
Wywierają one również kontroler Ethernet i dostarcza TCP / IP zgodny z ich microcontroller.visit link podany poniżej, aby uzyskać więcej informacjiwww.silabs.com

Jest bardzo trudno uzyskać hte ethernet kontroler IC, ponieważ nie jesteś przedstawicielem duże firmy.

Tak, nadal poradę do podejmowania innych członków sugestie.Stosowanie innego rodzaju MCU wyposażony w interfejs Ethernet (Zilog, Microchip i ......)

Jeśli jesteś nowy w tej dziedzinie COMER, odwiedź www.edtp.com

Cześć,

Masz Development Kit dostępny silabs.Mam kupił ten sam zestaw ethernet dla mojej edukacji silabs korzystać z pośrednika w Indiach.Przeczytaj książkę (link podany poniżej) w Implementacja protokołu TCP / IP na wbudowane urządzenia.Nie trzymaj się AT89S52.
Początkowo w moim kolegium dni użyłem tego samego AT89S52.Silabs jest znacznie lepsza niż AT89S52 wiele pamięci
i pheripheral.Jest także powszechnie w przemyśle.

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=966616 # 966616

Z poważaniem
S. Rajesh Kumar

Hi rajeshkumar,
Czy może mi Pani powiedzieć, która jest zestawem ethernet konar i jakie nagrody? ..
Link, który dajesz, http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=966616 # 966616,
nie jest obecnie otwarty ...

Thank you for help me ..

cześć,

Ethernet Zestaw Kupiłem od lokalnego przedstawiciela.Jej koszt wyniósł mnie około Rs.14000 / --

W mouser pric wynosi 120 $ wyłączeniem żeglugi

http://www.silabs.com/tgwWebApp/public/web_content/products/Microcontrollers/en/EthernetDK.htm

Czy u mnie więcej szczegółów, takich jak ur & id mail, które to miasto i mieszkają w tak, że mogę mail i na kim się skontaktować.

próby czytania tego przewodnika ethernet projektowania

http://www.silabs.com/tgwWebApp/public/web_content/products/Microcontrollers/en/EthernetDK.htm

w odniesieniu
s.rajesh kumar
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Hi, rajeshkumar
Jest zbyt costly.I chcą ethernet kontroler dla mikrokontrolera.
Jeśli to możliwe to daj mi praktycznych informacji związanych z tym ...

Thank you for help me ...

Jakiś czas temu znalazłem ciekawy projekt na
http://avr.auctionant.de/avrETH1/
Jeśli istnieje ktoś próbuje go zmodyfikować?
Autor wydaje się być zajęty czymś innym ...

Cześć,
Widzę innego Atmel IC atmega88 lub atmega168 który jest wykorzystywany z kontrolerem Ethernet ENC28J60.but tutaj atmega 88/168 nie jest available.Instead tego atmega8 jest available.I zobaczyć zarówno danych, ale nie zbyt dużej różnicy znaleźć.
Mogę ją do mojego wniosku? ..

Dziękujemy ....

cześć,

U kontroler może wybrać dowolną, ale przed wyborem kontrolera proszę sprawdzić, czy u ma wystarczającego wsparcia w postaci stosu TCP / IP na kontrolerze i użytkowania.Możesz zbudować własny stos, ale nie jest to łatwe.

Z poważaniem
S. Rajesh Kumar

Cześć,
Czy mogę używać mikroczipowego kontroler Ethernet ENC20J60 tylko mikroczip mikrokontrolera jak PIC18F4620, itp lub inne mikrokontrolera jak Atmega88, 128, itd.? ..
Tak samo jak dla Atmel Ethernet kontroler CS8900 używać tylko withAtmel mikrokontrolerem lub innych mikrokontrolerem ....
Co to będzie odpowiednie dla mnie? ..Dlaczego? ..

Dziękuję ...

Witaj,

Wybierz kontroler, dla którego u mają dobre wsparcie interms TCP / IP

Cześć,
Czy istnieje jakiś programista wymaganych do ethernet kontroler IC? ..

Thank you for help me ...

Hello Ankur,

w ENC28J60 wymaga dodatkowego oprogramowania,
wspomniany IP, ale nie programista.Oprogramowanie może mi powodu, dlaczego urządzenie nie nadaje się do aplikacji,
np. ze względu na ograniczoną przestrzeń kod.Chcę zaproponować inny żeton: W5100 z Wiznet.www.wiznet.co.kr

To jest z wbudowanego kontrolera Ethernet TCP / IP, jak
np. znany z modemów GSM, GPRS,
w tym wielu funkcji, które muszą wdrożyć w oprogramowaniu inaczej.Ma również pewne ograniczenia, ale najprawdopodobniej nie liczą się dla danej aplikacji.Wywierają one również dobrym przykładem aplikacji.
on their homepage.

Wiem, że Wiznet jest reprezentowana w Indiach, zobacz Gdzie kupić
na ich stronie internetowej.Istnieją również poprzedzających żetony z Wiznet, ale W5100 jest prawdopodobnie najlepszą na nowe projekty, pojedynczy chip rozwiązanie, oferujące różne interfejsy.

Pozdrowienia,
Frank

Cześć,
I get IC ENC28J60.But i nadal nie dostaniesz 89S8252.
Czy może mi Pani powiedzieć, w którym w Indiach i uzyskać 89S8252 IC? ..

Thank you for help me ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back