Energy Meter przy VFC

S

syee10

Guest
Witam, jestem projektowania licznika energii. Załóżmy, że mam wkład do VFC LM331 i ja się wyjście z VFC jest zegar puls. Jak mam zamiar podłączyć zegar impuls do dekady licznika i wyświetlić go na 7-segmentowy wyświetlacz do uzyskania "energia" jednostki? Wolę za pomocą żetonów IC niż PIC. Każdy, proszę podać mi żadnych użytecznych informacji. Należy zauważyć, że średnio moc (jest to wyjście VDC) w okresie czasu mamy energii.

Wolę za pomocą żetonów IC niż PIC.
Nie ma problemu, na pewno w stanie znaleźć arkusze danych, np. do 7490 licznik i 7447 dekodera 7-segmentowe. Wire liczniki planowaną liczbę cyfr i skontaktować się sygnał impulsowy do wejścia. PS: LM331 wyjścia otwarty kolektor i będzie musiał z rezystorem do VCC.

FVM, Nice, aby zobaczyć odpowiedź od Ciebie. Czy mogę używać 74ls90 i 74HC4511 insted 7490 licznik i 7447 7 segment dekoder? faktycznie jestem pomylony z przeciw .. jak będę mieć pewność, że licznik liczyć za każdym razem jest równa 1 sekundy? oznacza, że kiedy liczyć 1 = 1s, 2s liczyć 2 = i tak dalej ..

Czy mogę używać 74ls90 i 74HC4511 insted 7490 licznik i 7447 7 segment dekoder
Tak, ale aby utrzymać poziom specyfikacji dokładnie, HC T 4511 byłby potrzebny na wyjście TTL .
jak i zamiar upewnić się, że licznik liczyć za każdym razem jest równa 1 sekundy
Nie zauważyłem jednak, że założenie to jest błędne:
Należy zauważyć, że średnio moc (jest to wyjście z VDC) w okresie czasu mamy energii.
Faktycznie, moc musi być zintegrowany lub podsumował mieć energię, a nie średnią. Przykład: LM331 częstotliwości wyjściowej 1 Hz stanowiłoby 1 kW. Jeśli liczba tych impulsów, masz kutra. Brak podstawy czasu jest potrzebne do tej operacji. Jeśli chcesz wskaźnikiem mocy, niż potrzebujesz podstawy czasu.

FVM, Czy możesz mi powiedzieć więcej o częstotliwości wyjściowej VFC? Czy "częstotliwości wyjściowej 1 Hz oznacza 1kW" jest prawdziwym warunkiem lub tylko przykład? Właściwie to, co w moim umyśle jest, że wkład VFC jest wyjście analogowe mnożnik, co stanowi ilość energii (v (sygnał t) pomnożyć przez sygnał i (t)), mam rację i? Jestem mylić znowu o "Jeśli liczba tych impulsów, masz kutra". Środki liczą się w dekadzie lat stanowią 1s licznika w praktyce?

jest prawdziwym warunkiem lub tylko przykład
myślę, wyraźnie powiedział to na przykładzie. Rzeczywista związku zależy od skalowanie sygnału mocy i V / f skalowania realizowane z LM331 obwodu. Nie wiem o jednej.
oznacza, że każdy liczy się w dziesięć lat stanowią 1s licznika w praktyce
Nie, to nie jest związany z jednostką czasu. Z skalowania założyć w moim przykładzie (może to być różne), 1 licznik może oznaczać np. 100 sekund pomnożyć 10 W lub 10 sekund pomnożyć 100 W. Urządzenie jest energia mierzona w kutra.

FVM, Czy możesz mi wyjaśnić, jak do skalowania sekund część pomnożyć o mocy? powiedzieć, czy chcę rozmnażać 1000 z 1 sekundy? Jak mam się podłączyć układ z VFC LM331? Proszę wyjaśnić w prosty Schemat jeśli to możliwe? Niestety im dość ubogie w tej dziedzinie

Wyświetla energii licznik energii, a nie moc. Jeżeli sygnał wejściowy do VFC jest niezerowa (Nie wiem jeszcze, skąd pochodzi, by the way), licznik energii będzie stale liczyć i prawdopodobnie przelewu, jeśli nie ma wystarczającej ilości cyfr. Jeśli spojrzeć na zwykłym domu licznika energii elektrycznej, ma np. 7 cyfr, reprezentujących 0,1 kWh najniższej odpowiednio 360.000 Was. Co skalowania najniższą cyfrowy chcesz? Jaki jest zakres sygnału wejściowego VFC w W? Z VFC, dwie wyświetlić opcje do zmiany skalowania: - zmiana napięcia VFC czynnik częstotliwości - wykorzystanie Prescaler odpowiednio licznik etapów bez wyświetlacza

FVM, dziękuję za szybką odpowiedź. Ok będę grubsza powiedzieć systemu licznika energii chcę tu dziś wieczorem. Przygotuję schemat blokowy tak, że masz lepszy pomysł na moje problemy. Dzięki bardzo.

To będzie mój ogólny schemat blokowy systemu [url = http://images.elektroda.net/77_1299519180.png]
77_1299519180_thumb.png
[/url] Właściwie Chodzi o to, odnoszą się do tego systemu wewnątrz czasopisma [url = http://images.elektroda.net/14_1299519520.png]
14_1299519520_thumb.png
[/ url ] Nie jestem po następujących połączeń z obwodu podano w dzienniku. I tylko z tego pomysłu i tak skonstruować własne połączenia. Mój problem teraz jest czerwony obszar prostokątny, że miałem zaznaczone. I dun naprawdę wiedzieć, dlaczego jest D flipflop tam i dun wiem jak podłączyć licznik i zatrzask do 7-segmentowy wyświetlacz. 7 segmentów wyświetlacza pokazuje wartość energii, a nie moc lub częstotliwości. Proszę mi pomóc. Dziękuję bardzo.

W mojej opinii, przedstawiono układ mierzy (średnio) mocy, a nie energii. Ale jak już wcześniej wspomniano, wyświetlanie energii tylko z trzech cyfr nie ma wielkiego sensu.

FVM, Z dziennika też, że końcowy wynik jest jednostką energii. A 3-cyfrowy jest rzeczywiście w jednostce kWh. Ale dzienniku nie wyjaśnił jednak wiele o obwodzie. A może można przeczytać w dzienniku może?

Wszystkie podane wyniki pomiarów są w jednostkach mocy (W), a nie energii (Wh itp.). Istnieją pewne odniesienia do pomiaru energii w tekście, ale nie dokładnie związane z obwodu. Rzeczywista cicruit pomiaru mocy jest przez liczenie impulsów VFC w określonym czasie blokady bramy i wyniku. Dla stabilnego pomiaru, czas brama powinna być wielokrotnością częstotliwości sieciowej, np. 1 s. Zakładając, że VFC ma skalowania 1 Hz / W, a następnie czas bramy 1 s osiąga się ekran w W, np. 0 - 999 W na trzy wyświetlacz cyfrowy.

Ja również zauważyć, że część wyników i dyskusji w dzienniku najczęściej są dyskusji na temat energii. Nawet wynik w tabeli 1-4 wszystkie energii elektrycznej i nie. Ale widzę, że w sposób abstrakcyjny, str. 1, jest zdanie "W tym celu, praca ta prezentuje się z elektronicznego układu do pomiaru energii elektrycznej". A także na stronie 2 "Produkt z tych sygnałów, gdy uśredniona w czasie, przyniesie poziom DC proporcjonalna do energii elektrycznej zużywanej przez obciążenie. Sygnał ten jest następnie wyświetlany cyfrowych i odpowiednio". A także Page 4 ", podzielona przez N counter bloki są używane do uzyskania wymaganego urządzenia do pomiarów, tj. w (miliwatowym sekundę, wata minut, kilowatogodzinę, itp.), gdzie N to liczba, przez którą G podzielona ". A na wyniki i wnioski, "Technika przedstawione w tej pracy stanowi bardzo prosty sposób do cyfrowego pomiaru energii elektrycznej, które mogą być używane w szerokim zakresie pomiaru energii". Jeśli tor nie jest pomiaru energii elektrycznej w końcu, a nie moc, dlaczego nie jesteś Przykładowe Jak już wspomniałem, jak wyżej? Im naprawdę mylić @. @

Im naprawdę mylić
To proste:
... 1 Hz / W, a następnie czas bramy 1 s osiąga się ekran w W
1 W / Hz = 1Ws ( energii ). Jeśli count (integracja) to na 1s i wyświetlić liczyć, to wyświetlacz był / s = W, który jest moc . Jeśli po prostu pozwól przeciw uruchamiania i wyświetlania jego treści, nie integrują się w czasie, ale "liczyć" spożywane było w tym przypadku na wyświetlaczu zużycia energii . Ale tylko 3 cyfry, wkrótce uzyskać przepełnienie: sad:

erikl, Dzięki za wyjaśnienie. Czy mógłbyś przynieść mi prosty schemat podłączenia wyjścia VFC (możesz po prostu użyć źródło impulsów i nadaje jej częstotliwość?) Z lat licznik i zatrzask i wreszcie wyświetlacz 7-segmentowy? Proszę mi pomóc .. Dzięki

Oto licznik częstotliwości schemat - [URL = "http://pyroflatulence.tv/?p=103"] bardzo pierwszy [/URL], podczas wyszukiwania dla "licznik częstotliwości schematyczny" w [URL = "3A1% http://www.google.com/images?um=1&hl=en&biw=1181&bih=943&tbs=isch & sa = 1 & q = częstotliwość + licznik + schematyczny & aq = 2m i aqi = g1g-m4 i AQL = & oq = licznik + schemat "] g00gle zdjęcia [/URL]: [url = http://images.elektroda.net/56_1300032204.png]
[/url]

erikl Więc co trzeba budować teraz faktycznie jest licznik częstotliwości? Czyli ja dostać produkcji VFC (jest impuls o częstotliwości 10-10kHz) i wyświetlić go w licznik częstotliwości to jest? Po prostu chce podwójnego potwierdzenia jest mój pomysł jest prawidłowy?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back