Emaliowane drutu jak pasek?

B

batdin

Guest
Witam, moje pytanie jest bardzo prosta. Jak usunąć powłoki z emaliowanego drutu miedzianego? Muszę to zrobić dla setek przewody i nadzieję, że to sposób łatwiejszy niż zarysowania nożem lub pieczenie i scratching.I próbował z najpotężniejszych rozpuszczalnika znalazłem ... i nic, oczywiście:) Nie musi być odpowiedni rozpuszczalnik Jestem sure.What należy szukać? Dzięki z góry!

Myślę, że wszelkie substancje chemiczne, które mogą usunąć szkliwa wymaga zdrowia i bezpieczeństwa środki ostrożności. Szukaj z Google sugeruje, kwas mrówkowy usuwania farby, metyloetyloketon, suphuric kwasu lub kwasu azotowego.

Miałem do tego samego rodzaju rzeczy z paneli słonecznych, gdzie lacered na jednej stronie (ponad 100). Kiedyś enviromentaly frendly usuwania farby kupił od CPC elementów Anglii Barrybear

Spróbuj lutowania z aspiryną. Niektórzy faceci sugestia. Oczywiście jest to kwas i nie jest zdrowy sposób zrobić.

Istnieje kilka wskazówek na temat emaliowane przewody na: Pozdrawiam, IanP

Witam, Chciałbym uniknąć aspirynę, jeśli to możliwe. Podczas ogrzewania, opary wydzielane zawierają wszystkie substancje chemiczne w tabletce, i oczywiście "kwas acetylosalicylowy. W formie dość czyste, jego doskonałe trucizny. Wchłania się przez skórę łatwo i generalnie jest coś, co powinno się unikać. Zdaję sobie sprawę, że tabletki zawierają bardzo małą ilość tego, ale robi to wiele razy, z pary jest znacznie czystszy niż zawarte w tabletkach, że nie. Mówiąc to, ja "" próbowałem, poza, i nie wydawało się już skuteczne niż prowadzenie emaliowane drutu na gorący płomień i wycieranie wilgotną szmatką. Ponadto, lutowanie z dodatkowym strumieniem wydaje się działać dobrze, żelazo wypala szkliwo, a strumień zdejmuje drut. Również cyny jest kabel prosty lutowania później. Buriedcode.

Wystarczy zgłosić, co zrobiłem. Nie mogłem znaleźć żadnej z tych removers.All farby te znalazłem były oparte na chlorku metylenu i na pewno nie działa! Tak więc uciekają się do nagrywania i zarysowania method.I zajęło mi mniej czasu niż się spodziewano (użyłem wełny żelaza) i wynik był zadowalający.

Używam zapalniczki (gaz płynny) podczas pracy z włókna szklanego na izolacji. Ale może lepiej spróbować alchogol na ogień - powinna być czysta od gazu.

jestem wtrącając bo jestem pewien, że wie, jak odpowiedzieć na to jeden, ale i nie mają środków, aby ją wypróbować i to był problem, wiele razy. istnieje takie narzędzie jak "pot lutowania", który jest całkowicie Enviro nieprzyjazny i nie mogłem powiedzieć, jak bardzo wentylacja ... sprawdź go na wyszukiwanie obrazów pierwszy związek użyteczne dane, jak zrobić coś takiego. wygląda jak mały metalowy cylinder na szczycie krótkiej łodygi i bazy ... utrzymuje regulacja temperatury do utrzymania około centymetra głębokości warto lutu ciecz ... dla wielokrotnie zanurzenie w wiretip po wiretip lub cynowania wiele elementów, które wszystkie zostały wygięte i przycięty circuitboard. naprawdę skuteczne tylko w takich okolicznościach, więc nigdy nie wyszedł, ale, ale mam używany jeden, i - darnit - nie na emaliowane końcówki drutu miedzianego ... ale mój zakład, że _could_ zrobić. tak, bla bla bla jaka jaka jaka Pewnie zapomnieć Bylem tutaj ... nadzieję, że zostały na pomoc.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back