EM symulacji

M

me_forouzan

Guest
Cześć

Co to jest EM symulacji?Jakie oprogramowanie jest bardziej dokładne dla EM symulacji?

Me_forouzan Hello!

W EM symulacji dla "symulacji elektromagnetycznej" i można ją określić jako oprogramowanie (narzędzia) na rozwiązywanie wszelkich problemów, takich jak EM rozwiązywania anteny pola i zachowań, RF (radio frequency) i MW (micro wave) i innych urządzeń rozpraszania / odzwierciedlające problemy z EM fale!

Jeśli chodzi o Twoje pytania 2-ta; To zależy!
Jeśli chcesz rozwiązać 2D (dwa wymiary) RF curcuits będziesz musiał SONNET, IE3D, itp. TEMPA.jeśli chcesz rozwiązać pełnego modelu 3D należy użyć CST, HFSS, FEKO itp. - najlepsze narzędzie symulacji zależy od konkretnego zastosowania i design.
Oprogramowanie sprzedawcy twierdzą, że ich narzędzie jest dokładne w prawie 100% EM problemy!
Ale masz do oceny każdego z nich odpowiednio do swojego wniosku, jak powiedział przed!

Powodzenia!
IH

Użyłem dwóch transformatorów w moim obwodzie.Czy konieczne jest, że mam EM symulacji w mojej symulacji?

Cześć,

Myślę, że nie potrzebują EM rozwiązania.
Zwłaszcza jeśli mają dyskretne RF transformatora.
if these transmformers are in DC circuit (no RF invloved)!

I nie trzeba go w ogóle,
jeśli te transmformers w obwodzie DC (RF invloved nie)!

IH

Użyłem transformatora projektowania jednym bardzo szerokim paśmie LNA (RF w części obwodu).Czy mogę używać necassary że EM symulacji?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back