Elektronika mocy

A

ajr

Guest
witam jestem Ali z Iraku, proszę chcę odpowiedź na te pytania: 1_ w jednofazowym prostownikiem pełnej kontroli fal z obciążeniem indukcyjnym, jeśli kąt opalania jest równa kątem discharing i kąt strzelania wynosi 90 to średnia napięcia wyjściowego jest równe zeru, Co to jest wydajność?? [Sprawność = (Po / Pi), (Po = Vd.c * Id.c), (Pi = Vrms * Irms)], w tym przypadku Vd.c = Id.c = zero!!! ! 2_ w jednofazowym falownikiem pół i pełne, średnie napięcie wyjściowe jest równe zeru, co jest efektywność???? 3_ w przetwornicy, jak możemy strzelać tyrystora jeśli używamy go jako przełączyć zamiast (BJT lub Fet, ....)? ? ? ?

1. Nie ma przeniesienie energii do ładowania w tym przypadku, więc obliczenia wydajności nie może mieć sens w tym przypadku. 2. Oblicz moc RMS dla obu wejść i wyjść i czerpią formę efektywności że 3. Musisz mieć oddzielny obwód komutacji SCR, która zmusiłaby zero prądu przez SCR, gdy chcesz włączyć ten off. Czytać

Dzięki ale [w falowniku] jak możemy obliczyć Vrms wejściowe jeśli założymy, że okres jest [0 do T / 2 i T / 2 do T], a wejście jest DC??? proszę, chcę odniesienia (pdf book), aby zrozumieć prostownik i falownik!!!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back