Electrical Simulation Software - Need some info

O

oczyszczacz

Guest
Wszyscy słyszeliśmy o Electronic Oprogramowanie symulacyjne jak PSpice, Multisim, Microsim i lubi ...Teraz są one żadnego oprogramowania do symulacji w pola elektrycznego?Mam na myśli Przypuśćmy, że chcesz wiedzieć zachowania trzech silnikowych fazowe w szczególności wprowadzania lub zachowania alternator ....Czy są jakieś dostępne oprogramowanie czy jest to możliwe do osiągnięcia tego samego w już istniejących programów, jak Multisim ...Proszę mi pomóc ...

Czy można sprawdzić nasze forum pobrać oprogramowanie, I guess możesz zdobyć oprogramowanie.

Istnieje szereg oprogramowanie, które są dostępne, aczkolwiek nie wiem na oddzielne oprogramowanie elektryczną symulacją, ale niektóre symulator elektronika pozwalają elektrycznej symulacji.

Jednak nie można bezpośrednio stosować modele elektryczne, trzeba przekształcić je w odpowiednich pojęć.
Powiedz na przykład można symulować Equivalent obwodach Motor.

Dwa takie oprogramowanie rememeber I Edison 9.0 i Electrosim.

Dzięki za info ...Postaram się, aby te oprogramowanie ...Jakiekolwiek sugestie?

Profesjonalistów zazwyczaj posługują się modelami zbudowany w Simulink (część Matlab), Vissim lub ACSL do silników prądu przemiennego.
To jest zawsze równoważne obwodu z mniej lub bardziej parametrów i założeń utrzymaniu naszych aplikacji.
Ja używałem Vissim na moim wydziale do symulacji strumienia (2D i 3D wyników wektorowych), prędkość i moment obrotowy silnika indukcyjnego dysk w różnych trybach pracy (U / f = const.)

Używam VisSim / comm Wersja 6.0.03 licencjonowanej kopii.

Staram się korzystać z modulowanym zmodyfikowano wielomiany Hermite'a, które swój kształt w powyższy obrazek.
Ten kształt impulsu chcę generować za pomocą generateor impulsów UWB.
Generator impulsów UWB ma generować tylko kształt impulsu Gaussain i derivetives.
Tak jak zmodyfikować blok UWB generator impulsów w celu wygenerowania modulowane zmodyfikowano hermite kształtu impulsu.
Thanks a lot.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back