Dziwne odpowiedzi w obwodzie - konieczności sprawdzenia

A

ahmed osama

Guest
dlaczego takie dziwne wynik !!!!!!!!!!! powinien być tylko jeden dźwięk??

Witaj ahmed osama, Czy zmieniłeś rozmiar krok w symulacji? Myślę, że wynik może być artefakt z powodu undersampling. Nadzieję, że to pomaga, poważaniem.

Witaj, jeśli źródłem częstotliwości f1, krok czasu symulatora muszą> 1 / (2F1) (twierdzenie Nyquista). Więc f1 = 100MHz, podobnie jak układy komputera, krok czasu musi być> 5nsec. Z poważaniem.

Witam, mam odpowiedź na tym samym torze. tylko listern i zmodyfikować ustawienia właściwej odpowiedzi.
78_1252145499.jpg
Bye. Pozdrawiam, Senthil

Hai, wyjaśniłem z Vsource. Jeśli korzystasz z iSource, wówczas krzywą odpowiedzi są poprawne. odpowiedzi ze względu na wysokie częstotliwości i składnik reaktywny. Zależy również od połączenia obwodu RLC równoległego (RL ll ll C R). Przed wykonaniem symulacji, należy upewnić się z Twoimi wymaganiami. w przeciwnym razie odpowiedź wydaje się być dziwne eventhough po prawej stronie. Bye.

[Quote = senthilkumar.b] Witam, mam odpowiedź na tym samym torze. tylko listern i zmodyfikować ustawienia właściwej odpowiedzi.
78_1252145499.jpg
Bye. Pozdrawiam, Senthil [/quote] jeśli używasz idealnym vsource jak podaż, inne części są bezużyteczne

Witam, Jeśli mała wartość R serii powiązanych ze źródłem, to efekt jest znikomy w stosunku do L i R. od porównania z XL i wartości R. Podnieść wartość XC nie jest collaps odpowiedzi. Eventhough jeśli oczekujesz wysokiej dokładny wynik źródła wewnętrzne R powinno być. Bye.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back