DXP 2004 - Jak wypełnić pozycje tabelki?

D

dxpwny

Guest
Używam DXP 2004 (build 8.0.4.1272) i nie były w stanie dowiedzieć się, jak ustawić elementy bloku tytułu - takich jak "Tytuł", "Drawn przez" ... itp. Widziałem gdzieś, że muszę zaznaczyć pole o nazwie "przekonwertować specjalne łańcuchy". Próbowałem, że - bez powodzenia. Widziałem gdzieś, że wpisy dodać do Opcje dokumentu - Parametry pojawić się tylko raz dokument jest drukowany. Próbowałem, że - bez powodzenia. Każda pomoc jest mile widziana!

Czy mówisz o wpisy bloku tytułu na schemacie blachy, lub na płytce drukowanej?

Blok Tytuł wykorzystuje parametry, które są identyfikowane za pomocą specjalnych ciągów. Z "Convert specjalne Strings" wyłączony, powinieneś być w stanie zobaczyć specjalne łańcuchy w bloku tytułu. Będą wyglądać = ApprovedBy, Data =, itp. Jeśli nie zostały umieszczone w odpowiednich pomieszczeniach bloku tytułu, nie widzę. Możesz umieścić je ręcznie za pomocą Place>> Tekst, uderzając "Tab", a następnie patrząc w pole przewijania w oknie dialogowym. Specjalnych łańcuchów pasujących wpisów w Opcje dokumentu zostanie wypełnione automatycznie Po włączeniu "Konwertuj specjalne Strings" z powrotem, zobaczysz danych rzeczywistych.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back