DXF Pliki do Gerber

E

EngrN

Guest
Witaj,

Jestem próbujesz przekonwertować plik dxf (generowanych przez Hfss) do pliku Gerber przez gerbtool ale to nie działa.Czy ktoś pomoże.Zwraca się do mnie o pliku wejściowego i sprawozdania.A to co mam zrobić.Mój projekt jest proste poprawki anteny.

Dzięki

Witaj,
I nie korzystał HFSS ale ...
Jeśli jest to prosta struktura
i chcesz DXF do Gerber następnie spróbuj użyć konwersji Sonnet darmo narzędzie, które może pomóc rozwiązać ten problem ...

Sonnet DXF do Poszerzonego Gerber File Converter
http://www.sonnetsoftware.com/support/downloads/dxftogerber.asp
http://www.sonnetsoftware.com/support/downloads/gerber-form.asp

--- --- manju

Dzięki Manjunatha_hv,

Oto upload plików.Po pobraniu, rozpakowanie danych do lokalnego katalogu.
Zainstaluj tłumacz wykonując plik "setup.exe" w katalogu, do którego rozpakowano pobierania.

Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Cześć,

Dziękujemy za pomoc.Jedno ostatnie pytanie.I created my Gerber powiedzieć z Sonnet.Czy mogę od razu wysłać go do producenta?I meant I nie trzeba go zweryfikować?Jeśli tak to jak mogę to zrobić?Thanks a ton!

Witaj,

Sprawdź w Podglądzie Gerber przed wysłaniem go do Producenci lub photoplotters ...
Ich są bezpłatne widzów, takie jak

ViewMate - Darmowy Gerber Viewer
www.pentalogix.com / Download / download.html

GC Prevue
http://www.graphicode.com/

--- --- manju

Dzięki!

Jeszcze jedna rzecz,
ja poszukuje tutorial lub wytyczne do projektowania reaktywnym rozdzielacza (hybrydowe sieci) do wytwarzania dwa tryby ortogonalne w kwadratowy plaster uzyskania Okólnika polaryzacji.Czy możecie mi pomóc?

Witaj,

Tak, na pewno ... I will try my best ...--- --- manju

Jeszcze jedna rzecz.Jak uzyskać wymiary: 50 Ohm linii, szerokość i długość?Każdy wzór?

Witaj,

Istnieje wiele równań
i wzorów dostępnych w Internecie ...
Ale można zrobić to, że korzystając z wolnego TX-Line Przekazanie Linia Kalkulator z AWRCORP

TX-Line jest bezpłatna, łatwa w użyciu, oparte na systemie Windows interaktywnej transmisji linii kalkulator do analizy i syntezy struktur linii przesyłowych.TX-Line umożliwia użytkownikom wprowadzić albo cech fizycznych lub elektrycznych charakterystyczne dla przenoszenia średnich takich jak:

Microstrip
Paskowej
Coplanar falowód
Grounded coplanar WG
Slotline

http://web.awrcorp.com/Usa/Products/Optional-Products/TX-Line/
pobierz tutaj
http://web.awrcorp.com/content/Downloads/TXLine.zip?from=17712437344813533

Również przejść następujące dokument dotyczący przeglądu
Podstawy Microstrip Lines (zobacz dobry)
www.ansys.com / industries / mems / mems-downloads / maloratsky_micostrip.pdf

I hope this helps ...

--- --- manju

Dziękuję bardzo za odpowiedzi.To pomogło alot!

Jednak ja nadal poszukuje reaktywne splitter raczyć wytycznych.

Dzięki

Witaj,

Co dokładnie chcesz na Reaktywna splitter projektowania?CAD toool których używacie?
Czy masz jakieś dokumenty lub informacje dotyczące specyfikacji tego wzoru ... Co to jest koniec wniosek?--- --- manju

Cóż ja staramy się okrągłym polaryzacji w kwadrat plaster anteny tą metodą.Ale muszę niektóre wytyczne jak szerokość i długość, co powinno mieć dwa kanały.Znam, że ta metoda jest najbardziej dokładne jeden.Mam wypróbowany obcięty róg jedno, to działa, ale nie tak dobre, przy wyższych częstotliwościach.Ja jestem przy użyciu Hfss i posiadamy żadnych informacji na papierze lub reaktywne splitter techniki.Byłbym wielce doceniona, jeśli można ją tak jak poprzednio.

Dzięki.I rozpaczliwie potrzebować pomocy.

Cześć,

Proszę sprawdzić Gerber pliki są prawidłowo opracowane, aby wziąć pod uwagę należy przesłać do producenta?Miałam na myśli te pliki, które należy przesłać do producenta?

EngrN --

Co Twoim wysłana plików pokaż to kwadrat z dwoma narożnikami odcięte na górnej warstwie, a stałe dolnej warstwy miedzi.Czy to, co chcesz mieć wykonane?

Będziesz musiał zawierać pokładzie i grubości materiału w fab notatki lub wykonane poprawki nie pasują do wzorowany parametrów.

Musisz albo użyć Edytora Gerber zapewnienie zarządu zarys lub należy określić w fab zauważa jak wielkie zarządu ma być.Niezależnie od tego, co można określić rozmiar pokładzie, miedzi plaster na dole będzie 18.82mm x 18.18mm.To, co
jest określone w dole Gerber pliku.

Dziękujemy za odpowiedź.Tak rysunek powinien pokazać, co masz opisane.Wspomniał Pan o około określające zarząd i zarys fab notatki.Jak je zdefiniować?Dodano po 1 godzina 18 minut:Istnieje niewielkie różnice w wysłana schemat i mój przeznaczone projektowania.Microstrip paszy górnej warstwy dotyka jednej z krawędzi dolnej warstwy.

Czy uważasz, że podobieństwa w projekcie?

Jest bardzo wątpliwe, że fab będą mogli załadować lub użyj HFSS pliku.Należy złożyć dokument tekstowy opisać dokładnie, co chcesz, aby je dla Ciebie.Na przykład:

1.To są dwa warstwę pokładzie gotowych grubości = 1.575mm
2.Miedzi o grubości = (.5 uncja, 1 uncja, 2 uncji, itp.) na obu warstw
3.Wersja miedzi zakończyć się (urodziła miedź, cyna, srebro, SOBC, OSP, ENIG, itp.)
4.Materiał używany jest Rogers RT / duroid 5880
5.Proszę drogi wyjścia statku do tej samej wielkości, jak na dole miedzi obszaru LUB Proszę drogi wyjścia statku z miedzi wyśrodkowany na Xmm przez Ymm pokładzie lub proszę trasy pokładzie ostatecznej wielkości Xmm przez Ymm w obszarze określonym przez Gerber plików wyśrodkowany na krawędzi Y wymiar (remis zdjęcie, jeśli nie można dokonać Gerber pliku na pokładzie zarys).
6....

Innymi słowy, należy umieścić na papierze dokładny opis tego, co chcesz, aby fab dla Ciebie.

Tak, Gerber plików pokaż dolnej płaszczyzny miedzi nawet z końcem ślad na górnej warstwie.Należy podać swoje Gerber plików rozszerzenie. GBR, aby uniknąć pomyłek w fab.Są one prawdopodobnie przyzwyczajony do zobaczenia Gerber rozszerzeń plików na literę "G".Istnieją inne Gerber rozszerzeń plików, ale te są najbardziej rozpowszechnione.(Top_1.GBR i Bottom_1.GBR)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back