Dwukierunkowy przełącznik MOS - 3A

G

gorkin

Guest
Hi bracia! Potrzebuję jednego urządzenia odniesienia, dwukierunkowy przełącznik MOS ładowarki kontroli GR64 modułu (SonyEricsson moduł GSM / GPRS). Moduł ten ma jedną moc wejścia / wyjścia (batt pin) do zasilania (ten sam pin ma prądu i źródła) muszę wyłączyć go wyłączyć moduł (w niektórych przypadkach konieczne jest zasilanie odłączyć się od modułu). Ktoś wie jedno urządzenie dla tej aplikacji? Dzięki, Gorkin

Myślę, że można użyć komplementarne tranzystorów połączonych szeregowo z diodami połączone równolegle. Każdy z nich będzie obsługiwał jeden kierunek prądu. Wadą jest wysoki spadek napięcia = Vdrop_ON Vdrop_Diode +. Lub jeden tranzystor połączony w produkcji diod mostka prostowniczego Vdrop = Vdrop_ON + 2 Vdrop_Diode *. Lub mogą być można znaleźć Przekaźnik półprzewodnikowy z niezbędnych cech lub inny przykład: http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appnote_number/1096

Witam, jestem potrzeba DWUKIERUNKOWY SWITCH MOS ... W kilku słowach: W moim applcation, jeden moduł zarządzania GSM naładowania baterii, bateria jest podłączona w jednym konkretnym pin w moduł GSM, gdy na czele, przepływ prądu w jednym kierunku, podczas gdy w absolutorium, przepływ prądu w kierunku przeciwnie .. . na reset, muszę odłączyć pin ... ale nie mogę znaleźć rozwiązanie z MOS konwencjonalnych swicth. Nie mogę korzystać z rozwiązania wymienionych przez artem brata, ponieważ napięcie dop na diody spowoduje błąd w baterii moduł zarządzania ... Dzięki, Gorkin.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back