Dwa identyczne elektronicznych, jednego jeden nie

W

wars0696

Guest
Mam dwa identyczne elektronicznych z wykorzystaniem IC MM74HC123 jeden Fairchild Semiconductor produkowane przez inne firmy Philips.W Fairchild chip używany w obwodzie ogłosi dowolnej długości wiadomości Philip obwodzie nie będzie ogłosić już wiadomości.Nie mam schematu na pokładzie.I jedyna różnica polega na danych ma różnic w opóźnienie, wyjścia i przejścia czasu rozproszenia mocy kapacytancji.Czy ktoś proszę mi powiedzieć, która z tych to oczywiście problem i dlaczego?

Czy jesteś absolutnie pewien, że wszystkie z rezystory i kondensatory na tych dwóch płyt są identyczne?Czy Twój obiegu działających na wysokim zegar ocenić?

W 74HC123 jest podwójna monostable multivibrator (pojedynczy strzał mv).Jeśli dyskretne elementy są różne / wadliwych na jednym pokładzie, dwie tablice powinny działać w taki sam, jeśli są one naprawdę to samo.Jeden 74HC123 jest całkiem tak samo jak inne w niskiej do umiarkowanej danych.

Cześć!
sprawdzić wady w innych componets (resistirs i kondensatory), i do czynienia tego samego problemu,
a następnie znalazł rezystorem ma różne wartości, o których mowa w kod koloru.do znalezienia minęło wiele czasu piekła

_sree

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back