duże solver matrycy skalę?

K

klon

Guest
I need some darmo kody do dużych solver matrycy skalę, gęste i rzadkie, skomplikowane wartości, C lub C jest the best.

Czy ktoś chciałby mi pomóc?dzięki

Najbardziej pojemny z dostępnych dysków talerzowych SATA6 oraz SAS 12Gb/s 3.5 cala - Seagate 6TB 7200 obr/min jest już dostępny do nabycia za oceanem. Na uwagę zasługuje integracja dwóch portów komunikacji: SATA6 i SAS-12Gb/s. Sześć talerzy obracających się z prędkością 7200 obr/min - i współczynnikiem ogólnego transferu danych na poziomie 216MB/s ...

Read more...

Do najbardziej znanych za darmo kody, które wiem, że jest "GSL - GNU Scientific Library.UNIX jest wolny, ale wersja dla Windows zaczyna ładowania (jeśli uzyska na emule, nadal można dostać za darmo Windows kody).Mam używany zarówno z nimi, a oni są naprawdę duże.GSL może rozwiązać wiele problemów matematyki i to na pewno ma matrycę solver.Wszystkie funkcje matrycy rozpocząć gsl_matrix.

Po uruchomieniu jej używania, lepiej znaleźć kilka przykładów najpierw jako zajęło mi trochę czasu, by przyzwyczaić się do tego.

Większość większą skalę rzadkie kod matrycy jest wybuchła w kierunku zastosowania, ponieważ był dowiedzieć się, że jeśli kod jest zoptymalizowany do znanej struktury problemu przebiega znacznie szybciej.Weźmy na przykład przyprawy, które generują tylko 4-6 pozycje na wiersz, ale może mieć bardzo gęste rzędy (węzły globalnej).W przypadku zastosowania specjalnych strategii struktury kodu przebiega znacznie szybciej.Markowitz zamówienia jest najlepsze praktyki z ostatnich 20 lat stosowane w przyprawy.Ken Kundert napisał nieliczne jądra Sparse 1.4 dla widmo.Działa dobrze dziś do 100k.Run time jest o n ^ (1.8-2).Szacuje się, że nowsze algorytm wyprzedza to, ponieważ działają one w n ^ (1.2-1.7).To daje duże korzyści w czasie wykonywania w zakresie 500k-10M do zastosowań przyprawy.Wykorzystują one połączenia bezpośredniego usuwania zwiększa uprzednie, zamawiania i wielokrotny usuwania zwiększa uprzednie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back