D
digi_guy
Guest
Ja ten projekt, w którym mam do kontroli 3 serwozawory silniki prądu stałego i 2 silniki na platformy mobilne.To musi być kontrolowane w dwóch trybach.Jednym z nich jest za pomocą telefonu komórkowego na robota, który odbiera komendy poprzez DTMF z innego telefonu komórkowego.Druga jest z komputera.Chcę korzystać z tego samego obwodu dekodowania dźwięku DTMF do sterowania za pomocą komputera.I zamierzasz korzystać z portu szeregowego wysłać bajt do mikrokontrolera.Następnie generuje sygnał DTMF za pomocą kodera DTMF zgodnie z bajtu.Następnie przekazuje sygnał bezprzewodowo.Chcę zapytać, czy mogę skorzystać z nadajnikiem i odbiornikiem FM parę w tym?Czy domowej FM tx-rx zrobić? (Potrzebuję tylko upto 20m zasięgu) A jeśli tak to jakie są problemy i mogą napotkać?
Również jestem zablokowany z CM8870 IC.Nie jestem dostawanie jakiekolwiek dane podczas korzystania z załączonym testowania układu.
Wszelkie inne komentarze są także mile widziane.Thanks in advance.
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia
Również jestem zablokowany z CM8870 IC.Nie jestem dostawanie jakiekolwiek dane podczas korzystania z załączonym testowania układu.
Wszelkie inne komentarze są także mile widziane.Thanks in advance.
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia