DTMF oparte robotycznych projektu

D

digi_guy

Guest
Ja ten projekt, w którym mam do kontroli 3 serwozawory silniki prądu stałego i 2 silniki na platformy mobilne.To musi być kontrolowane w dwóch trybach.Jednym z nich jest za pomocą telefonu komórkowego na robota, który odbiera komendy poprzez DTMF z innego telefonu komórkowego.Druga jest z komputera.Chcę korzystać z tego samego obwodu dekodowania dźwięku DTMF do sterowania za pomocą komputera.I zamierzasz korzystać z portu szeregowego wysłać bajt do mikrokontrolera.Następnie generuje sygnał DTMF za pomocą kodera DTMF zgodnie z bajtu.Następnie przekazuje sygnał bezprzewodowo.Chcę zapytać, czy mogę skorzystać z nadajnikiem i odbiornikiem FM parę w tym?Czy domowej FM tx-rx zrobić? (Potrzebuję tylko upto 20m zasięgu) A jeśli tak to jakie są problemy i mogą napotkać?
Również jestem zablokowany z CM8870 IC.Nie jestem dostawanie jakiekolwiek dane podczas korzystania z załączonym testowania układu.
Wszelkie inne komentarze są także mile widziane.Thanks in advance.
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

to musi działać
Ja uczyniłem to sevrel razy.
u można korzystać, nadajnik FM / reciever do transmisji DTMF.
najlepszych DTMF generator IC jest ht9200.
jest to 8 pin seryjny generatora.
MCU i musi korzystać z niego korzystać.
cześć.

digi_guy napisał:

Ja ten projekt, w którym mam do kontroli 3 serwozawory silniki prądu stałego i 2 silniki na platformy mobilne.
To musi być kontrolowane w dwóch trybach.
Jednym z nich jest za pomocą telefonu komórkowego na robota, który odbiera komendy poprzez DTMF z innego telefonu komórkowego.
Druga jest z komputera.
Chcę korzystać z tego samego obwodu dekodowania dźwięku DTMF do sterowania za pomocą komputera.
I zamierzasz korzystać z portu szeregowego wysłać bajt do mikrokontrolera.
Następnie generuje sygnał DTMF za pomocą kodera DTMF zgodnie z bajtu.
Następnie przekazuje sygnał bezprzewodowo.
Chcę zapytać, czy mogę skorzystać z nadajnikiem i odbiornikiem FM parę w tym?
Czy domowej FM tx-rx zrobić? (Potrzebuję tylko upto 20m zasięgu) A jeśli tak to jakie są problemy i mogą napotkać?

Również jestem zablokowany z CM8870 IC.
Nie jestem dostawanie jakiekolwiek dane podczas korzystania z załączonym testowania układu.

Wszelkie inne komentarze są także mile widziane.
Thanks in advance.

Thanks a lot pranam77 i noman za odpowiedzi.

Próbowałem testowania obwodu dużo, ale nie ma wyników.Teraz myślę, że będzie użyć innego DTMF odbiornik IC (MT8880/MT8888/HT9170).

Jeszcze raz dziękujemy.Dodano po 55 minut:Mam jeszcze jedną wątpliwość.Ja jestem przy użyciu 6V, 4.5Ah bateria SLA jako źródło napięcia.
Będzie ona musiała dysk upto 3 serwomechanizmy naraz.Czy istnieje potrzeba użycia oddzielnego zasilania dla układów?

Hai digi_guy
Czy należy zwrócić uwagę na istotne punkty mam wymienione w ostatnim postem i sprawdzić wszystkie.Możesz spróbować zastępując DTMF dekoder zbyt IC.Volatge z dnia 6 V 4.5Ah co jest więcej niż wystarczająca do wszelkich układów cyfrowych.A 5 V regulatora mogą być wykorzystane do spadku napięcia do 5 wolt.Jednak ze względu na silniki, czy nie określono żadnych szczegółów i coudnt I guess.Zobacz, co obecne jest konsumowana, gdy wszystkie silniki i uruchomić odpowiednio wybrać supplly aktualne.Powodzenia

Ja jestem przy użyciu dwóch 6 V DC silniki i trzy 4,8-6V Futaba S3003 serwo silniki.
SLA, gdy w pełni naładowana bateria daje napięcia> 6V.Obwody potrzebę 5V.Jak mogę uregulować zasilaczy.IC, które może dać o 5V / p z 6V I / P?

Hai

W regulacyjne muszą przynajmniej 2V wyższe niż o / p napięcia it cant być użyte tutaj

Można użyć LDO lub proste Zenera z rezystorem w szeregu

Nandhu

Użytkownik może korzystać z dwóch 1N4007 diody szeregowo do układu, który spadnie na volatge do 4.8volts.lub użyć jednego diod do 5,4 V.Powodzenia.

diody są odpowiednie wybór, ale jak myślę, można korzystać z 6V BATT.bezpośrednio do kierowania survo silniki.
Myślę, że będzie działać.
jak u know BATT.rozpoczyna się rozładowywanie nawet po podłączeniu tak myślę, że dotrze do 5V wkrótce.
mt8870 jest doskonałe, ale dla dekodera Użyłem ht9200 działa i dont know about ht9170
cześć

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back