dsPIC vs PIC i C pytanie

E

epp

Guest
Hi! Będę musiał pracować z dsPIC i jestem zainteresowany, jaka jest różnica między nim a kontroler PIC (nigdy nie pracował z żadnym)? Wiem, że pierwszy jest lepszy i nadal tanie. Czy jest jakaś różnica w języku programowania (C) dsPIC porównaniu do PIC? Przypuszczam, że asembler jest trochę inaczej. Jak mogę zacząć się uczyć C? Czy klasyczne studia licencjackie w języku C, aby zrozumieć C dla niektórych mikrokontrolera lub będę musiał nauczyć się konkretnych C dsPIC? Dzięki. Pozdrawiam.

Lepiej od podstawowych C, a następnie spojrzeć na rzeczywisty kompilator zamierzasz używać. Biorę masz zamiar używać C30 kompilator

Witam, myślę, że trzeba najpierw wiedzieć, sprzętu i mieć małe znajomość programowania C. Usualiy Jest programowania C, ale często w stylu Assembler .. bye

Czy możesz mi powiedzieć Hi-Tech dsPIC v9.50 i Microchip C30? I nie wiadomo, co i Shoud użyć do progam. Będę musiał pracować z dsPIC temat rozpoznawania mowy. dziękuje

Chciałbym używać Microchip C30, jest to port kompilatora GCC, który puka do miejsc poza inne oferty. Używam dsPIC w mojej pracy i jest bardzo miły Micro dla osadzonych. Prawdziwa 16-bitowa. C jest silnym i wyrazistym językiem, i jak każdy język, na to potrzeba czasu i doświadczenia, aby uzyskać najlepsze z niego. Jedynym sposobem, aby dowiedzieć się jest używanie go w rzeczywistych aplikacjach świecie. Książki takie jak "Dowiedz się C w 21" dni są bzdury! Równie dobrze można opublikować, "Dowiedz się szwedzkiego w 21 dni". Pojawi się tym samym z obu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back