dsPIC dobre?

J

jjegarcia

Guest
Mam DSP fundamenty i PIC doświadczenie mikrokontrolera. Lubię stosować tę zasad w praktyce, jak uzyskać dźwięk i wykonać filtr, który może być przetwarzany przez oprogramowanie w języku Visual Basic lub Java i odtwarzane. Czy to będzie dla mnie przydatne do nabycia dsPIC? Każdy wiem, czy wymagają programista dla nich lub może edytować bezpośrednio z PC? Czy jest to najlepszy wybór i czy są jakieś DSP mogę tanich bez wydatkowania dużo. (Hardaware i oprogramowanie)? Ja dziękuję za pomoc, pod warunkiem,

Hello! Mogę powiedzieć, że DSP z mikroprocesora są całkiem dobre. Widziałem niektórych benchmarkach od Microchip i ich looky OK, ale oczywiście powinniśmy zobaczyć także niezależne testy. Dotyczące pierwszej investemnt Myślę, że koszt kompilator C około 900USD i kosztów ICD2 około 200USD. Pozdrawiam!

Dlaczego dont ', aby przejść do REAL DSP, jak ADSP-218x od Analog Devices? W tej materii, doświadczenie mikrokontrolera jest bardzo dobry punkt wyjścia. Istnieje wiele notatek aplikacji, wolnego oprogramowania (Open21xx) i duże doświadczenie. To jest naprawdę dojrzały produkt. Sprzedajemy dobry Zestaw podstawowy dla ADSP-218x, począwszy od US $ 160. Skontaktuj się z nami info@sanjaac.com Pozdrawiam, JaaC

I personly polecam nowy DSP Blackfin firmy Analog Devices. Dobry zestaw delevlopment EZ-Kit Lite 533, że mam za 99 €, ale normalnie zapłacić 299 €. O wiele lepszym performen niż starej linii 218x procesorów i kilka projektów open source są w podróży. Spójrz na www.blackfin.org i zobaczyć na własne oczy. Ps. można nawet uruchomić na nim Linuksa!

O tak, na pewno jest to naprawdę dobry DSP i wyżywienie. Wiedziałem, że oferta została przez Avnet (em.avnet.com), ale pomyślałem, że zakończył się pod koniec kwietnia 2004 roku. Myślę, że warto, aby popatrzeć na ich stronie internetowej. uCLinux został przeniesiony do Blackfin, spojrzeć na blackfin.uclinux.org JaaC

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back