DS1307 & Rechargeable battery

G

Guest

Guest
Hi przyjaciółmi .... Używam DS1307 RTC w aplikacji.Dla baterii Backup Mam załączeniu małych 60mAH NiCd 3,6 V baterii.Ale bateria zrzutów
i znajduje się w złym stanie opłata z rynku.Czy DS1307 opłat baterii dołączony do niej, czy też muszę to sepeartely opłaty od 5 wolt.Jeśli umieścić 1N4007 diody w serii z 5 V & bateria ve, że terminal będzie mieć wystarczające do ładowania baterii. (Jak chciał pokazać w załączonym rysunku).Mam załączeniu baterii również fotografią.

I prosimy o odpowiedz jak najszybciej.

Dzięki.
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

W DS1307 nie pobierze żadnych baterii podłączone do jego zacisków.Będziesz musiał naładować akumulator za pomocą zewnętrznego źródła, jak wspomniałem.Zamiast za pomocą CR2032 3volt Lit ogniwo guzikowe w życie będą miały miejsce ponad rok.Co potrzeba na akumulator?Powodzenia

Dziękujemy za odpowiedź.Właściwie ten sam akumulator mam wymienione zostały dostarczone przez mojego klienta.i poprosiła go do przejścia na CR2032 lecz on odmówił.Po wprowadzeniu 1n4007 diody (jak wykazały indiagram) to uczyni ładowania napięcie = 4.3volts, będzie rozwiązanie problemu?czy muszę dwa 1N4007 diody w serii, która sprawi, że napięcie ładowania = 3.6V, Will tej metody naliczania jest OK?

Cześć,

Para podobnych rzeczy - na DS1340 ma Wbudowana ciurkać ładowarki - ale jego zdaniem tylko w SMD

Według Maksyma ta bateria powinna trwać 11 lat bez jakichkolwiek opłat w przypadku stosowania z ds1307

"A BR1225 litu podstawowej komórki oceniono na 48mAh. Dlatego też, (0,048 / 500e) - 9 = 96.000 godzin lub
4000 dni (prawie 11 lat)"

W moich warunkach gdy bateria nie jest ładowana po zainstalowaniu warunek dla 1 czasie, będzie diody są ok do ładowania?

Tak, możesz użyć diody szeregowo do 5volts do ładowania.Ale obecne ograniczenia przez uusing jeden 22E 0,5 wata rezystor szeregowo do diody.Powodzenia.

Dzięki pranam.Dla wiedzy Chcę wiedzieć, jak Pan obliczył ten rezystorem wartości.I powinni korzystać jedna lub dwie diody w serii?

Za pomocą jednej diody 1N4007 szeregowo do 5volts spadnie ona do 4.4V do pobierania 3,6 V baterię i wszelkie nadwyżki bieżącej będzie drenażu poprzez rezystor.Wartość ta jest tylko domyślać praktycznych, które powinny działać poprawnie.Bez baterii i rzeczywisty zasilania w kasie, trudno jest obliczyć dokładną wartość.Powodzenia.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back