Doubt in Image Processing

D

deepu_s_s

Guest
Hello Friends
Jak możemy dać wejście do DCT?Słyszałem, że obraz powinien być najpierw konwertowane w niektórych współrzędnych przestrzennych przy użyciu MATLAB.czy to prawda?

Jeśli nie pls powiedz mi jak to zrobićThanks and Regards
Deepak

I dont understand ur pytanie properly.generally w transformacji techniki kwantyzacji dzielimy obrazu na 8 * 8 zdjęć sub i zastosowanie transformacji do każdego subimage.

hey jej nie zawsze necesssary podzielić obraz na sub-images.możemy bezpośrednio stosować pewnych transformacji.nie jest tak?

HI Balaji,
Ok.Jak podzielić obraz w 8 * 8 bloki sub i jak możemy się przekształca się je w Matlab.

Robię realizacji FPGA DCT.Więc jak mogę dać wejść do jej sprawdzenia, czy FPGA działa poprawnie lub nieThanks and Regards
Deepak

hi .........
czytaj obrazu w programie Matlab pomocą polecenia imread .... wtedy będzie przechowywać w zmiennej ... csvwrite następnie za pomocą polecenia można zapisać danych do pliku ....
do tego pierwsze wyraźne podstawowymi MATLAB (przetwarzanie obrazu narzędzia .....) polu
Teraz możesz wykorzystać te dane jako dane wejściowe do bloku DCT w VHDL i Verilog programu .... co używasz ...zrobiłem pewne prace w DCT ....jeśli nie masz jeszcze jakieś problemy to pytaj mnie swobodnie

wszystkiego najlepszego

Amit gangwar

hi Amit,
Can u tell me wat u pracy wykonywanej na DCT.Czy u wprowadziły go w sprzęt.Czynić u mieć wszelki wspieranie dokumentów lub pdf w tym DCT.

Mam jeszcze jedną wątpliwość.Skąd możemy wiedzieć, że produkcja DCT zablokować te są poprawne.

W nawiązaniu do Pana odpowiedzi, możemy zastosować DCT transformacji zmiennej, która zawiera wartości plik obrazu w programie MATLAB i krzyż skontaktować się z naszym DCT bloku?Czy to przekształcenie jest możliwe w programie Matlab

Thanks and Regards
Deepak

i realizowane DCT i IDCT na FPGA ...
Take DCT w VHDL i MATLAB i porównać wynik ...
Take ref doc z XILINX ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back