DOS -> USB -> Mikrokontroler

P

Pomoc

Guest
Witam,

Proszę ktoś może mnie za pomocą DOS (BIOS) zrobic relacje z moim uC przez USB?Używam AT89C52 mikrokontrolera.To tylko prosty program do testowania Włączanie / wyłączanie kontroli LED program DOS, lecz korzysta z interfejsu USB.Chciałbym napisać C / C program do walki z nimi.

Czy to możliwe, aby to zrobić?

Dziękuję.

Miałem to samo zadanie kilka miesięcy wcześniej - nigdy nie kończył.

mogę podzielić się następujące: Masz allready program DOS i wysłać go za pośrednictwem portu USB - oznacza to, że można kontrolować za pomocą USB DOS lub korzystania z systemu Windows do kontroli portu?

Z drugiej strony, ty cna mieć wyjście USB, zmienić na RS232 - to sprawdzić: www.ortodoxism.ro / datasheets / SGSThomsonMicroelectronics / mXytxzy.pdf - to wiesz, rutynowe dla uC.

Nie mam oprogramowania lub programów do tego, ale myślę, że można łatwo znaleźć coś, jeśli google!

D.

Jednego z pozostałych opcji jest budowa USB-RS-232 most na podstawie CP2102 (≈ U $ 5) ..
O to za karta:
http://www2.silabs.com/public/documents/tpub_doc/dsheet/Microcontrollers/Interface/en/cp2102.pdf
w tym COMxx i sterowniki USBxx (WIN na pewno, DOS -??) ..
Na początek, nie martw się o kontroli szpilki następujące brzmienie:
zawieszenia, uśpienie, RTS, CTS, DTR, DSR, RI i DOD ..
Połączyć TxD i RxD bezpośrednio do 89S52 i ..hajda ..

Pozdrawiam,
IanP

Witam,

dkace

Cytat:

mogę podzielić się następujące: Masz allready program DOS i wysłać go za pośrednictwem portu USB - oznacza to, że można kontrolować za pomocą USB DOS lub korzystania z systemu Windows do kontroli portu?

Pomoc,

Jak powiedział nie stworzyły takiego wniosku.I choć było kilka wyszukiwania.można wysnuć następujące:
- Wyjście z RS232 z komputerem PC za pomocą DOS.
- Złożyć wniosek RS232 do USB (jest to łatwe).
- Tworzenie reverce stosowania po drugiej stronie.Wejście RS232 do uC i wright kodu źródłowego dla pozostałych aplikacji.

Myślę, że ten sposób można wykazać pełną świadomością RS232-USB-RS232 konwersji ze sprzętem i realizacja w tym samym czasie.

D.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back