Dorośli uczniowie potrzeby pomocy rfid

W

wicked101

Guest
Staram się projektowania RFID dla mojego ostatniego roku. Zrobiłem mój schemat blokowy ma to sens. Korzystanie u2207b Amtel Chip tylko do odczytu tagów 125kHz mikrokontroler ?????????????? c kod ????????????? Interfejs USB ???????????? gui ????????????? Potrzebuję pomocy z przedmiotów z ??????????? Jestem dojrzałą student więc daj mi wskazówki do tego moja żona i 3 dzieci są teraz narzekają, że spędzam zbyt wiele czasu na laptopie. Nie jest łatwo 40 i drzewo dzieci pomóc komuś się there.Sill ma około sześciu miesięcy, więc chłopaki pomocy osobom starszym.

Witam dojrzałych studentów. kontroler - 8051 w oparciu AT89C51, 52, S51, S52 lub 8 bit kontroler firmy Philips. Musimy zrozumieć, jakie jest twoje wymagania projektu, tak, że możemy pomóc w projekcie. Chcesz obwodu, kod, gotowe lub jeśli damy pomocy będzie rozwijać. Interfejs USB nie jest wymagane. jak czytniki kart RFID może być połączony szeregowo. GUI jest twoje życzenie.

Specyfikacja projektu wspomina interfejs USB do komputera PC, projekt ma na celu demonstare zarządzania aktywami magazynu mojego przełożonego zaleca mikroprocesor PIC18F4550 lub PIC24F. GUI jest tylko proste pokazano tag id zakłada aktywów lub produktów i nie wiele miejsca

można przejść przez to. [Url = http://www.ehow.com/rfid/] RFID - Jak Informacje | eHow.com [/url] GUI mogą być wykonane samodzielnie. musisz elektronicznych i kodu. lub całego projektu

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post added at 15:31 ---------- Poprzedni post był na 14:49 - --------</span></span>
Może to być Twoje wdrożenia [http://www.nskelectronics.com/files/rfid_edk_kit.pdf / url]

Mam rfid grzywny workin układ może ktoś tam zapisać bum Potrzebuję kod do dekodowania go za pomocą tego PIC18F4550 MPLAB busines wprawiając w zakłopotanie :-:)-:)-( mi o odroczenie o dwa tygodnie

jeśli pobierasz ramach MCHPFSUSB ma API do napędu USB i przykładowe programy, które eanable PIC18, aby porozmawiać z komputera, w tym jako urządzenie HID (co jest chyba najprostsze, ponieważ nie wymagają specjalnego sterownika urządzenia dla PC ) [url = http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=2651&param=en534494] USB Application Design Center [/url]

roztworu = kod + crc ukrył czy ktoś outhere wiem jak to zrobic na PIC18F4550

Jeśli pobieranie ramach MCHPFSUSB prawdopodobnie najprostszy program Microchip demo HID dostosowania znajduje się w katalogu Microchip Solutions v2010-10-19 w diectory Urządzenie USB - HID - Custom Demos Jest Przykładowy kod dla PIC18, PIC24 i PIC32 w Generic HID - Firmware katalog i program PC dla systemu Windows Visual C + + w katalogu Generic HID - Simple Demo - PC Software

do simplfy projektu jest rozbicie go na dwie części 1. PIC18F4550 przy u2207b i wyświetlać wyniki RFID za pomocą UART do terminala PC emulator 2. po 1 jest dostosowanie pracy USB Device - HID - Custom Demos , gdy wysyła dane przycisk do wysyłania danych RFID są bardziej likly, żeby coś działa nie próbować Cały projekt RFID plus USB w jednym zamachem

może warto spojrzeć na forum Microchip na RFID [url = http://www.microchip.com/forums/f31.aspx] RFID [/url]

Witam jestem genu .. Ja pracuje z RFID Innowacje ID 12. Używam tego kodu z Arduino. # Include //-------------------------------------------- ---------------// dla rxPin rfid # define 3 / / skontaktować się z Sout / TX w RFID na 2400bps # define txPin 2 / / conenct z umożliwi pin NewSoftSerial RFID = NewSoftSerial (rxPin , txPin); byte rfidval = 0; char kod [10]; int bytesread = 0; //---------------------------- void setup -------------------------------// setup () {Serial.begin (9600); RFID.begin ( 9600); pinMode (txPin, OUTPUT); pinMode (rxPin, INPUT); digitalWrite (txPin, LOW) / / Włącz czytnik RFID} void loop () {rfidval = RFID.read (); //---- -------------------------------------------------/ / if (rfidval == 10) {bytesread = 0; while (bytesread Arduino PIN3 rfid enable-> pin 2 rfid Vcc-> Vcc

masz pin 7 format selektora podłączony do masy? Zakładam, że czytasz z pin 9 D0?

tak szpilki 1,7 do masy i pin 9 (D0) do Arduino cyfrowy pin

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post added at 15:43 ---- ------ Poprzedni post był na 15:41 ----------</span></span>
To jest czytanie podczas korzystania z Arduino Serial Rx, ale z cyfrowym szpilki i NewSoftSerial / SoftwareSerial Biblioteka isnt pracy.

oh przystań Próbowałem połączyć oscyloskopu. Czy chcesz robić. Tak używam ID12 Sparkfun, ale nie przy użyciu kodu wymienione w ten link. Dziękuję za propozycję.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back