Doradztwo wymagane 4 końcowego projektu roku wth FPGA

S

sp

Guest
Szanowni Państwo, dziękuję .... first .... Potrzebuję pomocy na temat mojej ostateczny projekt roku w mojej uczelni. i hav niektórych pokładzie wth Altera FPGA układ / s. ... a im wciąż myśli temat wad należy zrobić wth tych płyt. Chciałbym b wdzięczny, jeśli ktoś może zaproponować mi kilka, który nadaje się jako mój ostatni projekt roku. I would love it, jeśli nie jest wiązać telekomunikacyjnych dziedzinie komunikacji, I dont like it:) im elektroniki studentów na kierunku. Kocham VLSI, PLD / CPLD, FPGA, elektroniki cyfrowej, cyfrowych układów scalonych, mikroelektroniki, energoelektroniki, teorii obwodów rzeczy .... to będzie b naprawdę wdzięczny jeśli ktoś mógłby pomóc ... wielu wielu wielu thanxs wcześniej ... pozdrowienia, sp

DSP z układami FPGA jest HOT AREA .. dużo się dzieje! Jednak jednym z problemów jest, jak wdrażać pływających algorytmy punktu .. Dobrze jest HSLA biblioteki, które można uzyskać tutaj: www.utia.cas.cz trzeba jeszcze celoxica .. z tym każdy wniosek DPS to stright do przodu!

drodzy eltonjohn, dzięki za sugestie ur .... Szkoda, że NVR badania na każdym kursie DSP b4 .. ale i hav słyszał .... myślę, że będzie czytał sobie na to,,, i po prostu wiem, że jest cyfrowe przetwarzanie sygnału ... ni hav nie ma pojęcia o wad jest ... istnieje związek btween DSP n przetwarzania obrazu cyfrowego? ... wszelkie inne sugestie od innych? ... i hav zamierzają to FPGA jako kontroler na fizyczne rzeczy .... ale temat może i przychodzi na myśl to za łatwo, za wspólne, które nie nadaje się do mojego ostatniego projektu roku ... thanxs ponownie eltonjohn ... zakresie, sp

Hi SP, można spróbować realizacji starych procesorów znasz Może być możesz spróbować intel 8085. Masz już może być badany ten ... Ale teraz starają się zbudować. Jestem pewien, że będzie się wiele nauczyć ten sposób ... Najważniejsze jest to, ur zakończeniu projektu w czasie i pracy threfor sugeruję Ci zrobić 8085 to oszczędzić czas, jeśli ur ur już obeznany z 8085 architektury. Inną rzeczą jest to jej nie zbyt skomplikowane, aby powstała jedna! Powodzenia!

[Quote = jdhar] Weź coś wspólnie zrobić w mikro-i to lepiej w sprzęt:) [/quote] może wiem wad do u znaczy ... nie rozumiem ?.... ten 8085 jest dobry pomysł, ale ja tylko hav wiedzy w 8051 kontroler ... może b realizowane za pomocą FPGA oraz? .. thanxs wszystkim za odpowiedź .... zakresie, sp

Co zrobić Manchester kodeka lub ciclic zbędnych kodeków.

ya .. 8051 mogą być realizowane na FPGA .. i jest to bardzo dobry projekt dla początkujących

Radzę zrobić cyfrowe backend dla systemu UWB. Jeśli tylko jeden u można zaznaczyć blok to, dopasowanego filtr na przykład.

[Quote = jnanabindu] ya .. 8051 mogą być realizowane na FPGA .. i jest to bardzo dobry projekt dla początkujących [/quote] może u poinformować mnie o to .... po zakończeniu vhdl kodowania,,,, może przeciwko używać kodu montażu programu 8051 FPGA jak przeciwko normalnie lub nadal musi VHDL do programu 8051 FPGA ??... wątpliwości hav ... thanxs .... [Quote = amraldo] rad można zrobić cyfrowe backend dla systemu UWB. Jeśli tylko jeden u można zaznaczyć blok to, dopasowanego filtr na przykład. [/Quote] I dont zrozumieć wad jest backend ... wad jest UWB .... Przepraszam za mój niewiedzy ... ya ya ... proszę nie rzeczy komunikacji .. uncapable / niezainteresowany ....: P wielu wielu wielu thanxs wszystkim odpowiedź ... u wszystkich pomóc ... zakresie, sp

hi sp, jak abt będzie dla generatora liczb losowych z bardziej doskonałe niż zwykłe. Mam na myśli przypadkowość .. ofcourse wymaga gr8 poziom tła matematyki. . A następnie kodowania! :) (Nie jest oryginalna propozycja) / cedance

Hi SP, jak rozumiem, hv nie zrobił oczywiście DSP, to wud być lepiej ur kariery zrobić DSP, ale ur u dotyczą projektu może przejść alongwith 8051, to naprawdę dobry projekt, aby ur podstaw M-Controller i FPGA , dalej u można add-on ur aplikacji w tym projekcie. Jeśli r ten sposób u można uzyskać dobre wskazówki tutaj. Jak na mnie iść na 8051, ale inni są również mile widziane!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back