Dopasowanie technik układ

F

fixrouter4400

Guest
Witam Chcę wiedzieć więcej techniki dopasowywania układu. Czy jest dopuszczalne tylko dodać obojętne strony warstwy polikrzemowe siebie na dopasowanie tranzystorów i podłączyć go do zasilania lub ziemi? Zamiast dodanie obojętne stronie tranzystorów siebie?

Nie sądzę więc, pasująca reguła rzeczywiście wymaga otaczające środowisko muszą być takie same dla pasujące paires, w przetwórstwie, gęstość rozpowszechniania lub metal / poli gęstości około pasującą parę rzeczywiście wpływa na dopasowanie urządzenia samodzielnie, bez manekina dyfuzji, trudno jest zapewnić źródło / dyfuzji spustowy do pary są domieszkowane identyczne. więc chyba można zostawić ~ 2u spacje (90nm), obojętne tranzystorów (nie tylko poli obojętne) są wymagane.

dziękuję za odpowiedzi może u posyłać mi układ próbki. tnx

to ja np. dopasowania układu z obwodu, w obwodzie MNT1 są dopasowane MNT0 również MNINP powinny być dopasowane z MNINM, tak że widać układ jak dopasowanie odbywa się 1 . dla MNT0/MNT1 dopasowania, możemy zostawić wystarczająco dużo miejsca pomiędzy, więc obojętne nie jest konieczne 2. dla MNINP i MNINM pasujące obojętne w brzmieniu zarówno lewej i prawej stronie urządzenia paskiem jak widać.

Możesz umieścić manekina stronie tranzystorów ze sobą przy użyciu tego samego, ale mniejszym W L. na przykład, jeśli masz tranzystor z W = 8 i L = 4 można umieścić manekina tranzystorów z W = 8 i L = 1, tak długo jak pozostaje W. Ta technika może pomóc zaoszczędzić miejsce, jak również: D

Dzięki chłopaki za pomoc ... naprawdę docenić ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back