Dokładność o wersjach różnica HFSS?

F

fishyxl

Guest
Hi, my fellow przyjaciół!
Kiedyś HFSS 8.5 i 9.2, aby symulować polaryzator falowodu.Z dwóch wersjach, i stwierdził, że WFS i ampltude są podobne, ale fazy nie zgadzam.W 9.2, różnica faz wynosi 90 stopni w 8,5 to 84 stopni.Chcę wiedzieć, która wersja jest bardziej precyzyjna i może raliable.Mam nadzieję, że może podzielić się swoimi doświadczeniami.
Pilne i czekamy na odpowiedzi!
Dziękuję bardzo!

Uważam, że należy sprawdzić u oczka w obu przypadkach.

Cześć,

z doświadczeniem, Mam bardzo dobre wyniki acccuracy z MICROSTRIPES, 3D Solution EM

może chcesz dać spróbować (HFSS jest doskonałym rozwiązaniem zbyt)

pozdrowienia
AW

i obecnie korzystać HFSS 9.1 i znalazłem go zdecydowanie bardziej niezawodny niż poprzednie wersje ..
I nie trzymać się wersji 9 rekordów gdybym był w twoim przypadku ...

pozdrowienia,
wiztronix

Znalazłem wersję 9,0 9,1 9,2 nie są wiarygodne, wersja 8 w wersji 10 są lepsze.

Pozdrowienia
Edmunda

Zastanawiam się za to pytanie.

Mam pewne doświadczenie z dwóch anten zespołu / lab.

Wybrać 8 innych wyboru 5 powodu oba są poprawne.

Biorę wersji 10.żadnych uwag na pl.

Wow.Ten wątek został niespodzianka dla mnie.Pracuję dla Sonnet.Zasadniczym elementem rozwoju oprogramowania jest coś, co nazywa "testowania regresji.Mamy kilka tysięcy obwodów w naszych testów regresji Sonnet, niektóre z nich zostały tam przez ponad 20 lat i nadal dają te same wyniki, mamy ponad 20 lat temu.Nieustannie prowadzony testowania regresji robiąc rozwoju, aby upewnić się dostajemy tę samą odpowiedź do tego samego obwodu przez cały czas.Chociaż są sporadyczne wyjątki, spotykamy różne wersje Sonnet daje niemal dokładnie takie same odpowiedzi, nie może być ostatnią cyfrę zmienić w numerycznych hałasu, ale jest to temat.Jeśli nie ma jakiegoś błędu, że ustalone, to nie może być większych zmian, ale to rzadko.

Jeżeli wyniki zmian w większości obwodów testu regresji, nawet przez kilka stopni w fazie lub kilka dziesiątych dB w skali, badania regresji staje się bezużyteczny.Jeśli, powiedzmy, 90% wszystkich obwodów w teście regresji nie (tj. dają różne wyniki, co wymaga człowieka patrzeć na dane i wydają opinię co do poprawności), a następnie test regresji staje się bezużyteczny.To nie do utrzymania sytuacji handlowej narzędzia.Nie sądzę, to mogłaby być w przypadku większych narzędzie handlowe.Domyślam się, że Twój przykład jest rzadkim wyjątkiem.

Fixhyxl, moja rada jest aby sprawdzić, czy zmiana coś meshing gęstości lub takich, które mogłyby wyjaśnić różnicę.Jeśli nie ma różnicy w danych wejściowych, należy skontaktować się ze wsparciem, powinny one być w stanie figure it out.I jeśli tak się stało z Sonnet, lub z dowolnego narzędzia EM Moja rada jest taka sama.Powodzenia.

rzetelnością HFSS po ver9.0 jest bardzo dobra .. tylko z wersji jest różnica w szybkości obliczeń

gdy jesteś doin modelowanie 3D można hav to b uważać Abt określające warunki brzegowe i struktura, które zdecydowały wiarygodności modelowania

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back