Dobre oprogramowanie schematyczny rysunek

A

ark5230

Guest
Hi Czy każdy podmiot sugerują dobre oprogramowanie schematyczny rysunek dla mikrokontrolera na projekty Raoof Dzięki

jest kilka tematów o tym, na ogół ludzie sugerują oprogramowania, które używają w pracy lub na uczelni. Używam Protel 99 i like it, za darmo, tym lepiej pakiet narzędzi jest kicad. leomecma

Używam OrCAD. Dobry program do rysowania schematów i PCB. I wysłać link. Powodzenia.

Dlaczego nie spróbować PCB Wizard Pro Jego bardzo prosty w użyciu bardzo jasny i przyjazny dla użytkownika. im nie jest w stanie przesłać plik. kontakt do mnie na mail, mam oprogramowania. . .

Używam Eagle Za darmo dla PCB do 80x100 mm. Spróbuj. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 31 sekund: [/color] [/size] używam Eagle To nic nie kosztuje aż pcb do 80x100 mm. Spróbuj.

Lepsze narzędzie schematyczny projekt jest rytm capture.Easy zwrócić nowe symbole lub wolne symbole również avilable netto, które wspierają ten symboli tool.Micro kontrolera można pobrać ze stron internetowych MICROCHIP, a także jest jednym z narzędzi standardem. RAJAN.K Pozdrawiam

Użyj regualy: OrCAD / Capture CIS, Protel 99 i teraz Altium DXP. Użyj rzadko: kicad, Eagle, ultrasch (EWB). OrCAD / CIS przechwytywania jest ok, ale prowadzi wiele do marzył, Altium obyczajów wygląda na to, co musimy, EWB jest ok, KiCad jest dobre, jak za darmo, ale w situasion pracy, to potrzeba dużo aktualizacji.

Najczęstszym i łatwy w użyciu schematu oprogramowania można użyć, to OrCAD uchwycić, ponieważ można wygenerować netlist, że jest kompatybilny z niemal całe oprogramowanie PCB dostępne. Możesz również użyć Altium Designer, który jest również dobre i uzasadnione pod względem ceny w porównaniu z Mentor i produkty Cadence. Altium można importować bezpośrednio wielu rodzajów plików, nie jak w innych, które w dalszym ciągu potrzebne do korzystania z konwertera.

Na schemacie przechwytywania Proponuję OrCAD / Cadence. Do druku przejść do Protel

Powiedziałbym, że najbardziej kompletne narzędzie używałem do tej pory jest Mentor Graphics Expediton apartament. Przód: DxDesigner lub projektu wychwytywania Dodatkowe przód: Układ IODesigner: Symulacja Expedition: Wykonanie Hyperlynx i rysunki: Edytor Fablink i rysunku powyżej, są częścią tego samego pakietu narzędzi. Choć nie jest to najłatwiejszy do nauczenia, a na pewno nie należy do najtańszych, to dość dużo obejmuje everyting. Znalazłem przez lata, że ​​inne narzędzia natomiast tańsze będą mieć jeden lub więcej ograniczeń. takich jak: krzyż odniesienie między schemat i układ, sprawdzanie reguły kontroli nad padstacks, zasady Rf i kształtów, kontroli samolotów kształtów i danych, ograniczenia projekt wysokiej prędkości, ograniczenia produkcji, itp.. eda

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back