Dobra CPLD

A

amith.srivatsa

Guest
Cześć chłopaki,
.

I am looking for a low cost CPLD który wspiera I2C.

Wszelkie sugestie?

Dzięki ...
Amit

Nr CPLD poświęcił sprzętu I2C, myślę.Ale wszelkie CPLD wdrożeniem I2C kapitana lub slave funkcjonalności (wystarczające elementy logiki).Również 5V tolerancja jest wymagane, chyba że nie chcesz korzystać z zewnętrznego sterownika tranzystorów i logicznych bramek.

Hello FVM,
Dzięki za odpowiedź,
na co CPLD Pan polecić?

(Ile komórek makro powinien mieć mój CPLD w celu realizacji I2C. Ponadto należy wdrożyć
i algorytm do mojego CPLD ....)

Pamiętam jeden FPGA I2C slave, że używane od 50 do 100 elementów logiki, mniej więcej podobna do CPLD makro komórek.Było to synchronicznych projektowania napędzanym przez zegar systemowy, jeden asynchroniczną (autobus clocked) interfejs ewentualnie mogą mieć nieco mniejszy zasób liczyć.Proponuję zacząć od sprzedawcy i narzędzia łańcucha, które zostały wykorzystane wcześniej.Zwróć uwagę na innych dostawców, jeżeli wiadomo, nie wydaje się rozwiązanie dopasowane do Twoich wymagań.

Jeśli jesteś nowy w programowanym zakresie logiki, Sugerowałbym Lattice jak sprzedawca z najbardziej wszechstronnych CPLD wybór i A.ltera jak mój ulubiony FPGA dostawcy.

Jestem naprawdę zna Xilinx's Oferty ale patrząc na Lattice CPLD one's got niektórych urządzeń imponujące!Jak dobry jest ich toolchain w porównaniu do Xilinx?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back