Dlatego musimy normalizacji naszego sygnału

V

vjfaisal

Guest
Witam, czy ktoś wie thws koncepcji normalizacji, plz wyjaśnić .... 2) Należy także powiedzieć, dlaczego musimy znormalizowania naszych sygnałów / danych (w tym stanie), a jeśli to możliwe, jak do normalizacji moich danych w MATLAB zakresie

Normalizacja jest podstawowym statystyczny pracy. Służy do skali heterogenicznych zbiorów danych, tak aby mogły być porównywane relevantly. Również normalizacja ułatwia progów w różnych algorytmów progu. Wreszcie, zakres danych zmniejsza i ogranicza się do [0; 1] (por. 1)). Sposoby normalizacji: 1) x_Norm = [x - min (x)] / [max (x) - min (x)], 2) x_norm - [x - średnia (x)] / std (x), gdzie średnia ( x) - średnia wartość zestawu danych, std (x) - jej odchylenie standardowe. Z całym szacunkiem, Dmitrij

hi, plz wyjaśnić mi, co wan do powiedzenia w tym zdaniu. " Jest używany do skali heterogenicznych zbiorów danych, tak aby mogły być porównywane relevantly " proszę wyjaśnić mi jasno, dlaczego należy użyć normalizacji, do moich danych, q: Czy depand normalizacji na nasze dane i, e to jest liniowy danych lub nieliniowy danych, w tym przypadku należy użyć normalizacji? odniesieniu

myślisz, że ja mam wyjaśnił, że z kontekstu wyraźnie jednak .. Normalizacja oznacza ogólnie "co równych szans". Na przykład, jeśli porównanie dwóch systemów modulacji, trzeba znormalizować siłę przed porównać ich grupowych, oznacza, że ​​aby zapewnić, że moc nadawania jest taki sam dla obu, lub ustawić zarówno na 1. Może to również oznaczać inne rzeczy. Powiedzmy, że masz DMT systemu, i trzeba wysłać równej mocy na wszystkich przewoźników, niezależnie od modulacji (niezależnie od przyczyny). Wtedy, kiedy wybrał punktów konstelacji, musisz zapewnić, że średnia moc na (powiedzmy) 256 konstelacji punkt musi być taki sam jak na konstelacji 16-punktowe. Więc musisz znormalizować konstelacji .. Istnieje wiele innych kontekstach zbyt .. -B

Proszę, jak normalizacji sygnału EMG lub sygnału w LabVIEW Elektromiografia (EMG)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back