dlaczego używamy symulatorów

E

erece

Guest
moje pytanie może być głupie. Chcę wiedzieć, dlaczego badania OrCAD lub innego oprogramowania simuator, mam na myśli, jak potężne są te narzędzia? I nie można budować obwody moje hobby ze względu na koszty czynnikiem, więc jest to odpowiednik to zrobić na OrCAD?

korzystania z narzędzi symulacyjnych, aby zorientować się, co się stanie podczas budowania obwodu za prawdziwe. nie symulacji dla zabawy. jeśli chcesz zbudować tor i chcesz sprawdzić, czy to będzie działać lub nie, lub jeśli chcesz sprawdzić, czy to będzie działać tak, jak chcesz go mieć, użyć narzędzia symulacji w celu sprawdzenia. łatwiej jest symulować najpierw kod hdl przed wysłaniem go do manifacturer i wszystkie żetony manifactured i zobaczyć, że one nie działają. więc symulować pierwszy naprawić błędy, a otrzymasz design pracy manifactured. siłę narzędzia zależy od poziomu modelowania lub narzędzia użyć, na przykład level1 model smak BJT daje bardzo realistyczne wyniki, ale na wyższym poziomie może dać lepsze przybliżenie rzeczywistości. ale narzędzie do symulacji hdl daje dość dobre zbliżenia na przykład. więc to zależy co masz na to symulację, na których narzędzie jesteś symulacji.

Co więcej, symulatory są doskonałym narzędziem do wspierania edukacji studentów. Uczniowie i początkujących można "grać" z częściami i parametry i może się od odpowiedzi program na pytanie: "Co się stanie jeśli .....?". Tak więc jeden natychmiast można zobaczyć i ocenić skutki wszelkich zmian układu w czasie, jak również w dziedzinie częstotliwości.

Konsekwencje błędu są mniej kosztowne, w symulacji. Pod warunkiem, że nie wierzyć i przejść się do produkcji.

... Pod warunkiem, że nie wierzyć i przejść się do produkcji.
Dość. O ile to możliwe, sprawdzić przez symulację. Po upewnieniu się, z tym należy go zbudować fizycznie. I wtedy zabawa może się rozpocząć. Spędziłem wiele godzin w naszym laboratorium rozwoju eksperymentować z fizycznego układu jeśli etapie. Fine podczas symulacji, ale w symulatorze nie mógł bezpańskich pojemności i indukcyjności pod uwagę.

...................... Fine podczas symulacji, ale w symulatorze nie mógł bezpańskich pojemności i indukcyjności pod uwagę.
Nie sądzę, należy winić symulatora. Oczywiście, on / ona jest w stanie podjąć parasitics pod uwagę. Ale symulator może zrobić nic innego, jak podążać wejść - stworzone przez człowieka.

... to jest w stanie podjąć parasitics do CYTAT ...[/konto] Zgadzam się na tym punkcie. Główną misją do symulatorów jest sprawdzenie zachowania obwodu, z schemat konstrukcji. Jednak pasożytnicze elementy są uzyskiwane z layoyt projektu. Tak więc, misja do uzyskania tych informacji jest do innego programu, przed symulacji siebie. + + +

Symulator jest tylko to co potrzebne, aby uzyskać początkujących zafascynowany elektroniką. Symulator mogą poszerzyć naszą wiedzę i radość, pokazując nam, co dzieje się wewnątrz przewodów. Przynajmniej kopalni. I opracować własne symulator elektroniki. Jeszcze w rozwoju. To nie jest tak skomplikowana, jak powszechnie używanych. Niemniej jednak mój ma zdolność posiada jedną uwagę. Na przykład mam zyskał większe uznanie dla oscylatorów o ile są one eksponatów czyjejś inwencji. Kopalnia jest w przeciwieństwie do zwykłych symulatorów w tym nie musisz wymyślić mnóstwo tekstu, tak aby zobaczyć prostego wykresu. My symulator przedstawia przepływ prądu w przewody. Kondensatory ładowania i rozładowania. Dynamika EMF cewki i pola strumienia. Wszystkie w kilku klatek na sekundę. Umieścić kilka filmów na Youtube. Szukaj na użytkownika "patientbrad".

Niektóre profesjonalnych ASIC i narzędzia PCB są w stanie wyodrębnić pasożytnicze elementy projektowania układu i wykonuje swego rodzaju symulacji. Jednak nigdy nie badałem, czy możliwe jest wygenerowanie wyjście z tego, w niektórych przypraw, takich jak format modelu. + + +

Najlepszych narzędzi do projektowania koniec produkcji ekstrahowano netlist, które można następnie ponownie symulować jak oryginalny układ i zobaczyć różnicę. Keith

większość symulator mieć powiadomienie o błędzie. pomóc nam. Simulator naprawdę obniżenie kosztów.

, Dzięki czemu można uniknąć zakupu komponentów. Kiedy symulacja jest sukces można kupić składniki, a następnie wykonać jedną.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back