Dlaczego PAD rozmiar mniejszy od rozmiaru otworu, gdy w pliku Gerber

A

amy87

Guest
Hi jest tam kto wie, dlaczego rozmiar pad się mniejszy niż rozmiar otworu, gdy w pliku Gerber? Kiedyś dxp Protel 2006 do projektowania pcb. W układzie, mój rozmiar pad jest większy niż rozmiar otworu, ale gdy w pliku Gerber, odwrotna sytuacja wystąpiła. Czy ktoś może mi pomóc w rozwiązaniu tego typu problemu? Bezradny

Które narzędzie CAM używasz do wyświetlenia gerbers. to może być, bo ddont ustawieniu wiertarki NC poprawnie musisz ustawić rozmiary wiercić w CAM narzędzia podobnego do stosowanego w PCB.

Albo dlatego, że nie był używany RS274-X, a nie weszły swój przysłony rozmiary poprawnie?

Wystarczy dodać coś tutaj, Amy wysłał mi Gerber i wiertło plików, które już załadowane GCprevue a otwory są zdecydowanie niewłaściwy rozmiar (fakt potwierdzony przez łgarz PCB). Niestety nie jest sprawą prostą od liczby jednostek lub cyfr. Nie wiem, Protel tak nie zabraknie pomysłów choć próbowałem kilka razy, aby to poprawić. Jestem całkiem pewien, że to jest za tym, jak pliki wiertła są tworzone. Potrzebujemy eksperta Protel! Keith

Trzeba dać trochę więcej informacji. Jakie formaty używasz dla NC (pod warunkiem, że rozmiar wiertło jest problem, jak Keith zgłaszane)? Czy format pliku obejmują rozmiary narzędzia z danych wiertarskich? Jeśli dobrze pamiętam, domyślnie Protel / Altium workflow nie doprowadzi cię do obejmują dane narzędzia podczas generowania pliku wiercenia. Bo jestem tylko okazjonalnie współpracuje z Altium, po prostu dodać rozmiary w narzędzie Gerber, zamiast dalszego zbadania problemu.

Kiedyś RS-274-X format. Nie, rozmiary narzędzia jest oddzielone od danych wiertarskich. ale wynika nadal źle. Czy istnieje jakieś ustawienie podczas zapisywania rysunku wiercenia. Bo wczoraj Keith dać mi instrukcję do pliku Gerber cretaed. Ale to din wspomnieć o rysunku wiercenia. I jest ustawienie pliku Gerber coś złego. Proszę mi pomóc ..

Jest to zagadnienie dostępne dla wszystkich klocków Thru Hole? lub do niektórych szczególnych klocków? w pierwszym przypadku można podejrzewać ncdrill metod wytwarzania lub gcprevue. jeśli stwarzają-jest występujących w niektórych szczególnych klocków oznacza jakiś problem jest tam z biblioteki / padstack. Otwórz Geber w GCprevue i sprawdzić właściwości pad miedzi w górnej warstwie, upewnić się, że jest taki sam jak dane PCB. Można otworzyć plik (info ncdrill hole) używając notatnika i może zapewnić, czy dane są poprawne. Jeśli to możliwe, można udostępniać pliki Gerber wraz z ncdrill danych?

Witam, ja wciąż nie można zainstalować GCprevue jeszcze. Tak, nadal nie można sprawdzić plik wiertła sam. Mogę podzielić plik, ale problem jest dono jak podzielić go tutaj? Proszę mi pomóc ..

Witam, ja wciąż nie można zainstalować GCprevue jeszcze. Tak, nadal nie można sprawdzić plik wiertła sam. Mogę podzielić plik, ale problem jest dono jak podzielić go tutaj? Proszę mi pomóc ..
można użyć dowolnej przeglądarki Gerber sprawdzić Gerber. GCprevue to darmowe ware. gcprevue obciążenia łącza w dół: [url = http://www.graphicode.com/products/prevue # form1] GraphiCode - Original widza Gerber [/url], aby udostępniać pliki najpierw Spakuj wszystkie pliki Gerber (top, bot, jedwab , ...) za pomocą programu WinZip lub Win RAR. a następnie kliknij przycisk Idź zaawansowanym. tam dostaniesz opcje, aby przesłać pliki.

Ok, i zamieścić plik wiertła i plik Gerber tutaj. Nadzieję, że może mi pomóc ...

hi Amy, problem jest z danymi CAD sobie. sprawdź plik "C: \ Users \ Amy \ Documents \ NOWA \ cam1.rpt" lub 'cam1.drl ". ona mówi, że masz 28 różnych rodzajów ćwiczeń myślę jakaś pomyłka jest tam w ncdrill generacji (plik. DRL) procedura. jak na tych danych, najmniejszy rozmiar wiertła w projekcie jest 0,050 "(1,27 mm) i to jest dla przelotek! Proszę sprawdzić. procedurę generacji DRL ponownie ..

Tak, dwukrotnie sprawdzane pliki wiertła, aby upewnić GCprevue pokazywał mi poprawne wartości (czasami leży) i okazało się to samo. Niestety nie wiem, Protel, więc nie mogę mówić przez Amy go naprawić. Keith

Zgadzam się, że wina jest najwyraźniej już obecny w projektowaniu Protel. I skalowane cam1.drl do 50%, ale częściowo uzasadnione rozmiary wierteł. Istnieje jednak kilka szczegółów, które nie są manufacturable jak jest, np. kilka ćwiczeń w podkładce. Ja też nie rozumiem, dlaczego jest 14 różnych plików wiertnicze zostały wyprodukowane, w większości puste. Cztery zawierające dane są prawie identyczne, z wyjątkiem jawnie błędny wiertła w SMD pad. Zarys PCB najwyraźniej brakuje działek Gerber, można było oczekiwać, w formacie *. Gm15 według Protel / Altium standardzie. Muszę dodać, że nie jestem wykorzystywany do pracy Protel z imperialnych (cale) jednostek, dezorientacja rozmiar wiertła mogą być z nim związane. Aby zrozumieć naturę problemu, można zobaczyć zrzut ekranu w układzie, lub 68_design.pcbdoc post. PS: Aby dodać bardziej ogólny komentarz: wątpię, czy urządzenie będzie pracować niezawodnie przy obecnym dostaw i instalacji podziemnych i skutecznie nie ominąć korki w pobliżu większości logiki i ICS pamięci. Jest to także zaleca się stosowanie szerszych ślady na zasilaczu. Dokonując układy logiczne na dwuwarstwowej płytce, to zawsze staram się podłączyć najmniejszych podstaw i ewentualnie Vcc topologii sieci.

Akt I dono gdzie można zmienić dy. Mało potrzeba krok do zrobienia, aby utworzyć plik Gerber. Ale o pliku wiertła, i din ustawić każdą rzecz ponieważ dono gdzie nie zachodziło. Może mi powiedzieć, gdzie można zrobić to ustawienie?

sprawdzić link http://www.edaboard.com/thread12042.html nadzieję, że będzie pracować dla Ciebie. Jeśli wszystko zawiedzie to po prostu zmienić wartości w cam1.drl za pomocą edytora tekstu i zapisz go (np.: T28C0.0500 środków Tcode 28 z 0,050 "wiertła dia edytować go T28C0.0100 tj. Tcode 28 z 0,010" Dia wiercenia)

Zrobiłeś wiertarką rysunek pozwolić producent wie, co otwory rozmiar co klocki chcesz? Edit: dlaczego tak wiele plików wiertniczych? Na pewno trzeba tylko 2, 1 dla galwanicznie i jeden dla non galwanicznie.

View attachment 50354 Dzięki za pomoc. Wysłać plik pcb tutaj ... Nadzieja może znaleźć rzeczywisty problem przez to. Bo działa ustawienie następuje dy instrukcji. Problem nadal występowały wszystkie.

Niestety, nie mam wspomnianej wersji Protel. Z ostatnich wersjach Altium, narzędzia wiertnicze są najwyraźniej przypisane poprawnie. Więc zastanawiam się, czy jest to problem konkretnej wersji Protel. Wydaje się, że zmiany w trakcie przetwarzania zmielonych J1 szczelin Altium widzi tylko dwa ćwiczenia na końcach gniazda. Trzy ćwiczenia na każdy pad w wersji pliku wiertła spowodować ewentualnie problemy w produkcji płytek drukowanych, jak już wspomniano. Osobiście wolę większe podkładki okrągłe dla tych złącz DC, gdyż mogą one być wytwarzane przez producenta bez problemów.

Witam, myślę, że przed tym i rozumieją już. I bezpośrednie zapisanie pliku wiertło z pliku Gerber (camtastic) tam, więc rozmiar aktu wiertła całkowita wielkość otworu i PAD. Teraz, i zapisać plik z pliku NC wiertło wiertarki tam, rozmiar jest prawidłowy. Więc izzit oznacza wehave jeden plik wiertła tylko?

O ile widzę, nie masz Nieplaterowany otwory w projekcie, więc jeden plik drill NC jest prawidłowe. Ale należy zdefiniować kontur płytki w Protel projektowania, i sprawdzić, czy producent PCB mogą zrobić frezowane throughplated sloty dla złącza J1 ze swoich obecnych danych wiertarskich.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back