Dlaczego płytki są zawsze rundy?

S

sharas

Guest
Dlaczego IC przemysłu produkcji okrągłych płytek, a nie inny kształt?

wafle są uprawiane przy użyciu procesu czochkralski .... gdzie zarodka jest przeznaczona do uprawy jeden duży sztabki Si o średnicy 20 cm i długości nawet 1m

hi, w procesie czochkralski możemy wzrastać kryształ o dowolnym kształcie ... To faktycznie zależy od czystego zarodka krzemu włożymy do stopu ... to włożymy cylindryczne zarodka mamy cylindryczne sztabki ... jeżeli włożymy nasion prostokątne kryształ mamy ... prostokątny pasek z kryształu ... teraz Commin do ur pytanie o okrągłości wafle ... Jego prosta, że w danym kształcie kryształu ... okrągły kształt ma najprostszy kroki do metalu jak .. polerowanie kryształu, wlewki krojenia i innych ... po opłatki są .. mogą mieć dowolny kształt ... dependin na ich wykorzystanie ... mam nadzieję, że to pomogło u!! kliknij pomógł mi! jeśli to pomogło u. ... szczęśliwy nauki ...

od wafle przejść przez wiele przetwarzania i com ein caontact z kwarcu łodzi, przewoźników z tworzyw sztucznych, transfery zrzutu itp. są podatne na uszkodzenia na krawędziach .... prostokątny wafel jest zobowiązany do rozpowszechniania tego stresu nierównomiernie i może opłatek złamać tak jej prawie zawsze opłatek okólnik do zmniejszenia stresu i pęknięcia .... tak długo, jak jest płaska docierania, polerowania itp. przyzwyczajenie fepend dużo na okrągłe / prostokątne

są yaar abishek, ur zasadzie oddalania się od pierwszej instrukcji ur ... i mówi znowu to samo, co mówiłem ... u może nie zauważyłem, że mam napisane "krystalicznie polerowania, wlewki krojenia i innych procesów" ... Commin na łamanie opłatkiem ... opłatek ubogich jest tylko kilkuset mikrometrów ... może mieć maksymalnie uszkodzenia jego siatki ... jak można go złamać??

uszkodzenia siatki lub struktury krystalicznej jest tak dobry jak złamane .... krzemu w fab laboratoria musi być doskonały ..... i polerowania, docierania robi zależy od kształtu płytek ..... zaokrąglona krawędź jest najlepszy .... dać mi jakieś linki jak prostokątne wafle są fabbed .... może ur prawo, ale i ja mam sen wszelkie dotychczas ................

tak Reson dlaczego są one okrągłe, gdyż jej łatwiej silikon w ten sposób, a wqay form silikonowych.

wlewki krzemowe uprawiane są z jednego materiału kryształu w procesie zwanym METODA Czochralskiego. w tym zarodka jest obniżona do roztopionego materiału i ciągłej rotacji jest wykonywana. na wlewki zarodek kryształu krzemu tworzą, co stało się w kształt cylindryczny shape.The z wlewka jest określony przez kombinację tendencja przekroju zakładać wielobocznym kształcie ze względu na strukturę krystaliczną i wpływ napięcia powierzchniowego, które zachęca przekroju kołowym.

Powodem jest proces czchralski. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat tego procesu, można przeczytać tę książkę. Elektronika w Boylestad

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back