Dlaczego nie mamy izotropowych grzejnik?

A

armanio

Guest
Hi All,

I trzeba wiedzieć: dlaczego nie mamy izotropowych grzejnik?Mam logiczną odpowiedź na to (przynajmniej dla mnie), która jest:
Nie możemy mieć kulisty chłodnicy i jeśli robimy, to nie będziemy w stanie go do karmy.

Ale mój profesor powiedział mi, że jest to związane z tak zwaną "Fuzzy Orange" i nie wiem co jest rozmyty orrange.

Czy może mi pomóc jednemu z nim?

Thanx in Advance
ARMANIO

Co jest naprawdę oznacza to, że nie może być liniowo spolaryzowana dziedzinie, która jest izotropowych.W kołowrót anteny pola liniowego na krawędziach i obwodowych w wierzchołku i eliptycznego pomiędzy.W myśl eksperymentu,
należy pomyśleć o antenę, która jest spolaryzowana pionowo na równik.Jak idziesz do bieguna pionowej pola ze wszystkich krawędziach zbiera i są obecnie w fazie tworzenia puste.Każdy rodzaj polaryzacji liniowej będzie koniec z pustym gdzieś.

To dobrze wiedzieć, że jest niemożliwe do zbudowania izotropowych grzejnika.
Powodem głównie z powodu:
1) na fakt, że zasilania popsuł simmetry
2) anteny sensitite są zwykle tylko 1 / 2 z promieniowaniem (np. H lub V poarizzation lub RH lub LH polarizzation ...)

Ale staramy się myśleć do Ogrzewany (lub chłodzone) Eccosorb kuli.It'is niemal idealne czarne izotropowych grzejnika.
Oczywiście należy wybrać właściwy rozmiar (mutch razy greather niż Lamda) oraz rodzaj Eccosorb (tj. do wykorzystania millimetric fale CR110).
Oczywiście rodzaj sygnału powstających z tego typu grzejników jest "biały gaussowskich hałasu" więc nie nadzieję zobaczyć CW sygnał!

Czy chcesz przykład w naturze?Uważam, że niedziela

Ale jeśli pyta mnie jaki jest Praktyczne wykorzystanie insteaded wykorzystanie standardowego odniesienia anteny, moja odpowiedź brzmi, że nadal wolą standardowe odniesienia anteny.

witaj,

Jest to bardzo ciekawe pytanie i myślę, że niektóre uwagi, nie ma powodu, dlaczego izotropowych anteny nie można dokonać.

Uwaga 1: IEEE mówi że izotropowych grzejnik musi być bezstratny.jest to niemożliwe

Uwaga 2: One muszą być wybierane polaryzacji (nie jest możliwe anteny wrażliwe na wszystkie polaryzacji-liniowy, poziome, koliste Rh LH-.

Uwaga 3: nie uważam się z jednej anteny (powinna ona prowadzić do punktu, który nie jest możliwe),
pomyśl o 3D tablicy

Dlatego opracowanie może być 3D tablicy, wrażliwy na jeden z kilku polaryzacji i strat, ale o niemal kulisty wzór promieniowania.

jeśli uważamy sześcianu z anteny na każdym aspektem (sądzę, że na poprawkę z Kierunkowość anteny około 6dB) oraz o mocy Divider 1:6 karmienia wszystkie jednostki, struktury powinny być niemal kulisty, wrażliwe na pole składowe (theta na przykład).Wzór będzie miał ripples,
ze względu na interakcje między bliżej elementów wzorów, ale nawet, że schemat powinien przypominać kuli.

pozdrowienia

Mój pomysł na grzejnik jest izotropowych karmienia przez co najmniej trzy grzejnik w równej odległości w fazie współpracy w wysokości odpowiadającej jego lambda (wavelenght).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back