Dlaczego musimy SiO2 na podłożu krzemowym antena mikropaskowa do mikromaszyną?

I

ihamieh

Guest
Cześć chłopaki, nie jestem pewien, dlaczego musimy SiO2 na podłożu krzemowym antena mikropaskowa do mikromaszyną? Mam przeznaczone na prostokątnej tablicy anteny podłożu krzemowym z jamy powietrza, ale to, co widziałem na kilku dokumentach, z których korzystają cienką warstwą SiO2 na wierzchu podłoża Si z jakiegoś powodu. Czy ktoś wie? Podoba mi się Dzięki pomocy, Sam

Antena Array z jamy szczeliny powietrznej jest trudne do wytworzenia. Zawieszone struktura może pęknąć podczas procesu trawienia ze względu na swoją wagę.

Witam Yadavvlsi więc będziemy musieli usunąć dwutlenek krzemu (SiO2) po złożeniu patch? Pomyślmy tylko, że myli mnie to, że nie jestem pewien, dlaczego większość używanego papieru SiO2 na podłożu krzemowym bez tej warstwy w obliczeniach (patch i wymiary podawane wstawka)! Proszę o poradę,

Ludzie nie podaje wszystkie informacje w prace badawcze. Oni jakoś obliczyć grubości, ale nie daje to w pracy badawczej. Albo użyć symulacji, aby to lub kilka hit i procesu (zmiana grubości SiO2 w produkcji siebie). Jeśli podaje wszystkie dane w formie papierowej, każdy może powtórzyć ich pracy.

witam Yadavvlsi, myślisz, że możemy pominąć SiO2 z procesu wytwarzania, jeśli mamy wystarczająco dużo grubości Si pod patch? Myślę o grubości 250um Si pod plastrem i 250um jamy powietrzu! Proszę o poradę, Dzięki, Sam
Ludzie nie podaje wszystkie informacje w prace badawcze. Oni jakoś obliczyć grubości, ale nie daje to w pracy badawczej. Albo użyć symulacji, aby to lub kilka hit i procesu (zmiana grubości SiO2 w produkcji siebie). Jeśli podaje wszystkie dane w formie papierowej, każdy może powtórzyć ich pracy.

Jesteś pracownikiem naukowym? Jakie używane narzędzie do projektowania? Możesz pisać zrzut ekranu swojego projektu.? Czy jest jakiś szczególny powód do korzystania z jamy powietrza SiO2 nie?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back