S
seyyah
Guest
Zaprojektowałem 3 falowników z 6 dyskretne IGBT 600V oceniony. Złożyłem 10 KHz SMSI do silnika trójfazowego (2,2 kW indukcji maszyny) przez falownik. Szyny DC jest otrzymywany z 380VAC sprostowania, która jest @ 537VDC na biegu jałowym. I spalili kilka IGBT w pierwszej próbie. Wtedy i zmniejszyć napięcie szyny DC do 300VDC. Próbował ponownie na początku nie palić, ale potem znowu. Dlaczego jest to spalanie? Ze względu na wysokie napięcie na wyłączyć? Czy muszę tłumika? Próbowałem przetwornicy przy niskim napięciu (35V) oraz z niskim zasilania silnika. Udało się bez problemu. Ale pod wysokim napięciem, wysoką strony nie przełączania odpowiednio, gdy autobus dc jest online. Bez dcbus jest online, wysoka jest w porządku. Mój kierowca bramy IR2113 oparte i próbowałem kondensatory bootstrap od 10uF do 470uF. Widziałem kilka projektów pracy oraz podobne do moich z niskim kondensatory bootstrap wartości. Co może być problemem? Proszę o pomoc bo utknąłem teraz i nie wiem co robić i nie chce palić innego igbt. Dzięki.