dlaczego cml potrzebne do konwertera CMOS

M

manissri

Guest
dla obwodu clk refernce mój wkład wynosi od 0 do 700mV na dostawy 1.2V więc dla uzyskania clk CMOS (od 0 do 1,2 V), dlaczego należy umieścić wkład w cml impulsu do konwertera CMOS. Jakie korzyści mogę dostać. za pomocą tego. Inną opcją jest, jeśli Ja to clk do falownika i może uzyskać pełną parą (0 do 1,2 V) clk. czym jest różnica umieszczając falownika i cml do con CMOS.

swing wyjście CML jest mały i przesunięty o DC (wspólne wyjście w trybie sceny CML). Jeśli to wyjście jest bezpośrednio do napędu układów CMOS standard, nie będą wystarczające, aby wyłączyć PDN i sieci PUN obecny w obwodach CMOS, co prowadzi do dużych wycieków, a tym samym zużycie energii statycznej i marże hałasu degradacji. Także CMOS są single ended naliczonego, przy czym CML jest wyjście różnicowe. CML przetwornik CMOS jest single ended na wyjściu z wejściem w ten sposób różnica występuje konieczność dokonania przeliczenia i odrzuca wejściowego w trybie wspólnym i może dostosować jego wyjście w trybie wspólnym osiągnąć wymagane swing całkowicie wyprzeć CMOS etapach.

Ponadto co ieropsaltic państw, kolejny problem z jazdy 0-.7V sygnał clk bezpośrednio do falownika jest zegar cyklu będzie bardzo zniekształcony.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back