dlaczego Amplituda sygnału wejściowego nie jest określony w klasie d amp?

C

chang830

Guest
Witam, mam pytanie w sprawie Wzmacniacz dźwięku klasy D. Do komercyjnych produktów klasy d amp, znalazłem specyfikacji nie ma sygnału wejściowego amplitudy. Np. dla spec moc, jest mierzona poniżej warunek: THD + N = 1%, VDD = 3,6 f = 1kHz, RL = 8Ω Pout = 0.64W Z powyższych warunków testu, amplituda sygnału 1kHz nie jest określony, jest to, że oznacza to increae stopniowo amplitudy sygnału wejściowego od 0 i monitorowania THD + N, aż do osiągnięcia 1%, to mamy Pout w tym stanie, prawda? Samo pytanie jest do pomiaru THD + N, zwiększenie amplitudy sygnału wejściowego i monitorowania THD + N do Pout dotarły do 1W. Zastanawiam się, dlaczego nie mamy określonej amplitudy sygnału wejściowego i monitorowania Pout i THD + N? To wydawało się bardziej naturalnie dla projektu. Dzięki za pomoc.

Zasadniczo, nie ma określonych warunkach napięcia wejściowego audio AMP, co w klasie AB lub D w datashhet. ponieważ THD + N vs działki Padu jest prawie taka sama, nawet z innego poziomu wejściowego. Jednak THD + N będzie niewielki wzrost gorzej z zysku, w tej samej mocy wyjściowej, to znaczy, jeżeli napięcie wejściowe dostaje samller, THD + N będzie trochę gorzej osiągnięcia tej samej mocy.

Większość czasu, sygnały dźwiękowe są bardzo małe, a mniej niż 1V jako wejście i zawsze kilkaset mV lub kilkadziesiąt mV, więc nie ma potrzeby, aby określić zakres wejścia, także zawsze istnieje PGA w celu wzmocnienia sygnałów . Do testowania SNR, można wprowadzić 1mV (-60dB) sygnału do testowania wydajności, lub wejście 1V sinusoidy do testowania wydajności

[Quote peterwangyu =] W zasadzie nie ma określonych warunkach napięcia wejściowego audio AMP niezależnie od klasy AB lub D w datashhet. ponieważ THD + N vs działki Padu jest prawie taka sama, nawet z innego poziomu wejściowego. Jednak THD + N będzie niewielki wzrost gorzej z zysku, w tej samej mocy wyjściowej, to znaczy, jeżeli napięcie wejściowe dostaje samller, THD + N będzie trochę gorzej osiągnięcia tej samej mocy. [/Quote] Witam peterwangyu, Dzięki za odpowiedź. Twoja odpowiedź jest pomocne dla mnie, ale prowadzi do pozostałych dwóch pytań. 1. "THD + N vs działki Padu jest prawie taka sama, nawet z innego poziomu wejściowego." Czy differnt poziom sygnału wejściowego oznacza różne moc? 2.Since nie ma określonych warunkach napięcia wejściowego audio arkusza amp, w projektowaniu / symulacje, jak mam ustawić sygnał sygnał do symulacji THD + N na dobry komparacji z arkusza? Infact, prowadzi to do moich powyższych 1st pytanie, czyli co realtionship pomiędzy poziomem sygnału i mocy wyjściowej? Dzięki

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back