dla VHDL i Verilog programistów

R

reckless

Guest
hej iam wbudowany studentów sn zrobiłem trochę o VLSI więc pytanie jest, jeśli zamierzasz portu mój OS na dowolnej procesorów cel może być jeden wykonany i symulacji w VHDL lub Verilog. tzn. jeśli mogę dostać się umieścić wartości powrócić do mój OS, tak aby i nie potrzebują zewnętrznego sprzętu, w miarę możliwości, niż dać mi szczegóły 8086 procesora i miejsc ref thanx

Co u której szukasz, jest sprzętowo-programowe współpracy symulacji ... jak to zrobić w prosty sposób ... ur kompilacji programu .. uzyskać pliki binarne .. przekształcić go w formacie szesnastkowym ... załadować go do modelu pamięci w Verilog lub VHDL następnie uruchomić go (normalny h / w sposób weryfikacji). Ale co u chcą robić to port systemu operacyjnego do procesora .. ten sposób na symulacji będą zbyt uciążliwe i powolne. wykorzystania prawdziwym sprzęcie ... FPGA lub szybkie kolei to zrobić.

hej thanx 4, sugg bt problemów jest nadal. faktycznie ive IDE czasie rzeczywistym OS, tak i nie moje zadanie napisać kod skompilować związek, ale kiedy idziesz do uruchomienia go szukał procesor cel więc chcę wirtualny procesor / kontroler w Verilog, którzy mogą zrobić mojej pracy tj. można uruchomić mój cały kod i daj mi znać się mówiąc, drodzy jestem ucieczki od sprzętu całkowicie i chcą zakończyć. tak ...........

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back